Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διεθνές συνέδριο για τα αγγελικά όντα στις Σέρρες

Σέρρες_91

Την Κυριακή το βράδυ ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 13ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιβλικών Σπουδών στις Σέρρες (7-9 Νοεμβρίου 2014). Το συνέδριο αυτό πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και τη φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου. Εκτός από τον επιχώριο Μητροπολίτη κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου παρευρέθηκαν οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, εκπρόσωποι της ελληνικής βουλής και των τοπικών αρχών.

Serres_51

Το  μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη στο συνέδριο ανέγνωσε ο επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ π. Χρυσόστομος Νάσσης, ενώ το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και ο  Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Βιβλικών Σπουδών και Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου. Από τις πολιτικές αρχές χαιρετισμούς απηύθυναν η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Σερρών κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή και ο Αντιδήμαρχος Σερρών κ. Ηλίας Γκότσης.

Σέρρες_110

Στο τριήμερο πρόγραμμα του διεθνούς αυτού συνεδρίου περιλαμβάνονταν 26 εισηγήσεις καθηγητών και διδακτόρων θεολογίας με ειδίκευση στις βιβλικές σπουδές από Θεολογικές Σχολές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και του Λιβάνου. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν κάλυψαν την Παλαιά Διαθήκη, την αποκαλυπτική γραμματεία, τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας και την Καινή Διαθήκη. Φυσικά δεν απουσίαζαν και εισηγήσεις που ασχολήθηκαν με την πρόσληψη των αντιλήψεων περί αγγελικών όντων στη μεταγενέστερη χριστιανική γραμματεία και λατρεία, στην τέχνη και στη λογοτεχνία.

Serres_66

Τα ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ θα δημοσιεύσουν κατά τις επόμενες ημέρες ορισμένες από τις εισηγήσεις που δεν είναι απόλυτα εξειδικευμένες και προσφέρονται για ευρύτερη ανάγνωση.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.