Συνάντηση του Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ με τέσσερις από τους πέντε πρώτους εισακτέους για το ακαδημαϊκό έτος 2014-1015

DSC_1989

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, καθηγητής κ. Χρυσόστομος Σταμούλης συνάντησε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του τέσσερις από τους πέντε πρώτους εισακτέους φοιτητές του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ για το ακαδημαϊκό έτος 2014-1015 (Αλεξάνδρα Καρανίκα από τη Βέροια με σειρά κατάταξης 1η, Ιωάννα Σίδου από τη Θεσσαλονίκη με σειρά κατάταξης 2η, Γιώργος Φρασαριώτης από τη Βέροια με σειρά κατάταξης 4η, Γεωργία Μπότη από τη Λαμία με σειρά κατάταξης 5η). Η κ. Αλεξάνδρα Καρανίκα, η οποία υπηρετεί ως φιλόλογος σε Γυμνάσιο εισήχθη στο Τμήμα μας με 18, 651 μόρια σύνολο. Φιλόλογος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετεί σε Λύκειο της πόλης μας είναι και η δεύτερη φοιτήτρια (κ. Ιωάννα Σίδου με ελάχιστα μόρια λιγότερα από την πρώτη εισακτέα) για τη φετινή χρονιά με το Τμήμα Θεολογίας να αποτελούσε τη μοναδική επιλογή της στο μηχανογραφικό δελτίο. Το γεγονός αυτό διατηρεί σταθερή τη συνήθεια να εισέρχονται στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ απόφοιτοι κυρίως από τη Φιλοσοφική Σχολή, είτε με πανελλήνιες, είτε με κατατακτήριες εξετάσεις επειδή επιθυμούν να συνεχίσουν και κυρίως να ανοίξουν τις σπουδές τους σε συγγενικούς χώρους.

DSC_1986

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας, αφού γνωρίστηκε μαζί τους, συζήτησε για λίγη ώρα σχετικά με το περιεχόμενο των σπουδών και ζήτησε να μάθει τις εντυπώσεις τους από την πρώτη εβδομάδα των μαθημάτων. Κατόπιν χάρισε στις δυο πρώτες κυρίες ως επιβράβευση για την επιτυχία τους το βιβλίο του ποιητή Κυριάκου Χαραλαμπίδη, Ολισθηρός ιστός. Δοκίμια, μελέτες, άρθρα, συνεντεύξεις, Άγρας, Αθήνα 2009. Στα δύο νεότερα μέλη της πρώτης πεντάδας των φετινών εισακτέων δώρισε ένα από τα δικά του βιβλία: Ώσπερ ξένος και αλήτης ή Σάρκωση: η μετανάστευση της αγάπης, Ακρίτας, Αθήνα 2010. Τέλος, τους ευχήθηκε καλή χρονιά και δημιουργικές σπουδές.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.