Χαιρετισμός του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, π. Thomas FitzGerald στη Διεθνή Ημερίδα «Ορθόδοξη Ιεραποστολή και σύγχρονα Θρησκεύματα»

Ο χαιρετισμός μεταφράστηκε και διαβάστηκε από την καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Δήμητρα Κούκουρα.

Χριστός Ανέστη!

Η Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστόνης με ιδιαίτερη τιμή συμμετέχει στη διοργάνωση Συνεδρίου από κοινού με το Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. με θέμα: «Ορθόδοξη ιεραποστολή και σύγχρονα θρησκεύματα». Πρόκειται για μία αξιόλογη εκδήλωση που υπογραμμίζει τη σημαντική  συνεργασία ανάμεσα στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ και τη δική μας Σχολή.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μας έχει καλέσει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τη σπουδαιότητα του θεολογικού μας διαλόγου με τις άλλες χριστιανικές εκκλησίες και τα σύγχρονα θρησκεύματα του κόσμου. Ως πνευματικός ηγέτης ο Παναγιώτατος αποδεικνύει τη θετική συμβολή των ανθρώπων της πίστεως και της καλής θελήσεως  για την ειρήνη, την αμοιβαία κατανόηση και το καλό της κοινωνίας.

Η Θεολογική μας Σχολή, εξάλλου, εκφράζει την ιδιαίτερή της χαρά, διότι θα εκπροσωπηθεί επαξίως από τον Πρωτοπρεσβύτερο Καθηγητή π. Εμμανουήλ Κλάψη. Όπως ήδη γνωρίζετε, ο π. Κλάψης  κατέχει την έδρα της Θεολογίας, την επονομαζόμενη «Αρχιεπίσκοπος  Ιἀκωβος»., ενώ εξαιτίας του διδακτικού και του συγγραφικού του έργου θεωρείται ως ειδικός στα θέματα της Θεολογίας των Θρησκειών. Η συμμετοχή του, οπωσδήποτε, θα συμβάλει ουσιαστικά  στο Συνέδριο.

Οι συνάδελφοί μου στη Σχολή αποδίδουν και οι ίδιοι την αυτή σημασία για το Συνέδριο και από κοινού αποστέλλουμε τις καλύτερες ευχές μας προς τους διοργανωτές και εκείνους που θα συμμετάσχουν.

                                                                                                     Βοστόνη Μάιος του 2012
Ο Κομήτορας
Dr Thomas FitzGerald, Th.D
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Καθηγητής της Εκκλησιαστικής Ιστορίας

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.