Χαιρετισμός του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης στο Διεθνές Διαθρησκειακό Συμπόσιο με θέμα: Ορθόδοξη προσέγγιση για μια θεολογία των θρησκειών

D90_50

Το χαιρετισμό διάβασε κατά την έναρξη του Συμποσίου ο καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ Γεώργιος Μαρτζέλος

Ελληνο-Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού

Ο Κοσμήτωρ

Χριστός Ανέστη!

Η Ελληνο-Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού έχει την τιμή να συμμετέχει και φέτος στην οργάνωση του διεθνούς διαθρησκειακού συμποσίου με θέμα την «Ορθόδοξη προσέγγιση σε μια θεολογία των θρησκειών», μαζί με το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών ‘Μητρ. Παντελεήμων Παπαγεωργίου’. Αυτή είναι μια πολύτιμη έκφραση της σημαντικής σχέσης που υφίσταται μεταξύ των Σχολών μας και των καθηγητών τους.

Η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μας έχει καλέσει να λάβουμε πολύ σοβαρά τη σημασία τόσο του θεολογικού διαλόγου της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας με τις άλλες χριστιανικές εκκλησίες, όσο και τη θεολογική εμπλοκή μας με τα άλλα ζωντανά Θρησκεύματα του κόσμου. Η ηγεσία του αποκαλύπτει τη θετική συμβολή των ατόμων της πίστης και όλων των ανθρώπων καλής θελήσεως  για την ειρήνη και την αμοιβαία κατανόηση, και για την ευημερία της ανθρώπινης κοινωνίας.

Η Θεολογική μας Σχολή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να εκπροσωπείται επάξια από τον π. Εμμανουήλ Κλάψη. Όπως γνωρίζετε, κατέχει την έδρα της Θεολογίας του Αρχιεπίσκοπου Ιάκωβου. Λόγω των διαλέξεων και των γραπτών του, θεωρείται ως αυθεντία στη Θεολογία των Θρησκειών. Η συμμετοχή του αποτελεί μια πολύτιμη συμβολή στο Συμπόσιο.

Οι συνάδελφοί μου κι εγώ επιβεβαιώνοντας τη σημασία αυτού του Συμποσίου στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας στους λοιπούς διοργανωτές και τους συμμετέχοντες.

Θωμάς Φιτζέραλντ, Δρ.Θ.
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Κοσμήτωρ
Καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Ιστορικής Θεολογίας

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ και χαρακτηρίσθηκε , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.