Ενδιαφέρουσες θεολογικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 32ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

18-200_1

Σε μια ιστορική περιοχή του Κέντρου της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, δίπλα στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, συνδιοργανώνεται φέτος το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης και το Δήμο Θεσσαλονίκης από 7-23 Ιουνίου 2013.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η κορυφαία εκδήλωση του ΚΓ΄ Πνευματικού Μαΐου «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες), ο οποίος υποστηρίζει έμπρακτα όλους τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας το έργο τους. Πλήθος  εκδηλώσεων λόγου, μουσικής, θεάτρου, χορού  που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ΚΓ΄ Πνευματικού Μαΐου φιλοξενούνται  τόσο στο χώρο του Φεστιβάλ Βιβλίου αλλά και σε άλλες αίθουσες εκδηλώσεων και ανοιχτούς χώρους της Θεσσαλονίκης. Το 32ο Πανελλήνιο  Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια από το θάνατο του Κωστή Παλαμά.

18-200_10

Ξεχωρίζουμε δύο εκδηλώσεις με θεολογικό ενδιαφέρον

Πέμπτη 13 Ιουνίου στον χώρο του Φεστιβάλ Βιβλίου (εξέδρα) και ώρα 21:00-22:00. Παρουσίαση του βιβλίου: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην ύστερη Οθωμανική Αυτοκρατορία του Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Ανδρέα Νανάκη, Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, από τις εκδόσεις Μπαρμπουνάκη.

Παρασκευή 14 Ιουνίου στον χώρο του Φεστιβάλ Βιβλίου (εξέδρα) και ώρα 20.45-22.00 συζήτηση με θέμα: Το Διάταγμα των Μεδιολάνων και η σημασία του στην ανάπτυξη του Χριστιανικού Πολιτισμού. 1700 χρόνια από την έκδοσή του.

Πρώτος ομιλητής: Βασίλειος Κουκουσάς, Αν. Καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. «Το Διάταγμα των Μεδιολάνων και η πρόσληψή του στην Εκκλησιαστική Ιστοριογραφία».

Δεύτερος ομιλητής:  Χρήστος Αραμπατζής, Αν.  Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. «Ο κόσμος της ύστερης Αρχαιότητας και το Ζήτημα της Ανεξιθρησκίας». 

Τη συζήτηση συντονίζει ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ Διονύσιος  Βαλαής.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.