Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην Ημερίδα των Θεολόγων Δυτικής Θεσσαλονίκης που διοργανώθηκε στη Νεάπολη

Μήνυμα-πρόσκληση «να γίνουμε περισσότερο πρακτικοί και αποτελεσματικοί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων» απηύθυνε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος κηρύσσοντας το πρωί της Πέμπτης την έναρξη των εργασιών της 9ης Επιστημονικής Ημερίδας των Θεολόγων Καθηγητών Γυμνασίων και Λυκείων Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Την ημερίδα, με θέμα «Από τη διακονία του θείου Λόγου στη διακονία του πλησίον», διοργάνωσε η Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως στο δημοτικό κατάστημα της Δ.Ε. Νεάπολης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι ο Μακαριότατος επισκέπτεται για τρίτη φορά το δήμο με αφορμή την κήρυξη της επίσημης έναρξης των εργασιών.
Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για το άκρως επίκαιρο θέμα της ημερίδας, ένα δυνατό χτύπημα στη ραχοκοκαλιά, όπως το χαρακτήρισε, στο οποίο, «θά ’πρεπε πρώτοι οι ιερείς και οι αρχιερείς να είχαν δώσει λύση»«Οι άνθρωποι της Εκκλησίας πρέπει να τολμήσουμε τέτοιου είδους συζητήσεις και πέρα από ακαδημαϊκές τοποθετήσεις να απλώσουμε το χέρι και να στηρίξουμε έμπρακτα όσους υποφέρουν, χωρίς καμία διάκριση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο παρακάτω:

Δήμος Νεάπολης Συκεών – Νέα
Δείτε επίσης σχετικό υλικό:
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.