Πέμπτη μέρα πολιτισμικής κατάληψης του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ

Το πρόγραμμα της πολιτισμικής κατάληψης σήμερα Παρασκευή περιλαμβάνει μουσική, τραγούδι και κινηματογράφο. Στις 11.00 κατά το διάλειμμα μεταξύ των μαθημάτων, στο χώρο πριν τα αμφιθέατρα του 2ου ορόφου της Θεολογικής Σχολής έπαιξαν μουσική οι Οδυσσέας Τάσσιου, Γιώργος Yazbek και Γιάννης Πούλιος. Οι νέοι αυτοί μουσικοί έπαιξαν με τις κιθάρες τους γνωστά ελληνικά τραγούδια και γρήγορα συγκέντρωσαν γύρω τους όλο τον φοιτητόκοσμο που βρισκόταν εκείνη την ώρα στους διαδρόμους της σχολής. Στο τέλος ο Πρόεδρος του Τμήματος καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης και οι αναπληρώτριες καθηγήτριες Άννα Κόλτσιου Νικήτα και Ευγγελία Αμοιρίδου, μέλη της οργανωτικής επιτροπής, δώρισαν στους τρεις μουσικούς από ένα μπλουζάκι με τη στάμπα της πολιτισμικής κατάληψης.

Στο τελευταίο διάλειμμα των πρωινών μαθημάτων (13.00) ο ακορντεονίστας Θάνος Σταυρίδης από το συγκρότημα Cabaret Balkan ανέλαβε να ψυχαγωγήσει όλους τους παρευρισκόμενους, καθηγητές, φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους της Θεολογικής Σχολής. Για πάνω από ένα τέταρτο ο Θάνος Σταυρίδης ταξίδεψε όσες και όσους βρέθηκαν στον οικείο πια χώρο των μουσικών εκδηλώσεων με το ακορντεόν του. Ο Πρόεδρος του Τμήματος χάρισε και σε αυτόν τον σπουδαίο μουσικό ένα μπλουζάκι με τη στάμπα της πολιτισμικής κατάληψης.

Σήμερα το απόγευμα (17:00) στο Κινηματογράφο Ολύμπιον (αίθουσα Παύλος Ζάννας), στα πλαίσια της πολιτισμικής κατάληψης του Τμήματος Θεολογίας, θα προβληθεί η ταινία: Τα μήλα του Αδάμ, του Άντερς Τόμας Γιένσεν (σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Το Τμήμα Θεολογίας ζητά τρόφιμα αντί εισιτηρίου. Έτσι οι θεατές παρακαλούνται να προσκομίσουν τρόφιμα μακράς διάρκειας για την ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων της πόλης. Το σαββατοκύριακο δεν υπάρχουν εκδηλώσεις, αφού το Πανεπιστήμιο είναι κλειστό αλλά αυτές θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η υπόθεση της ταινίας

Ένας νεοναζί συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε καταναγκαστική εργασία για την κοινότητα. Για να αναμορφωθεί στέλνεται σε μια απόμερη εκκλησία μέσα στους αγρούς, για να συναντήσει τον Ιβάν, έναν παράφορα πιστό ιερέα, ενοχλητικά και επίμονα αισιόδοξο! Αμέσως θα έρθουν σε σύγκρουση οι δυο τελείως αντίθετοι χαρακτήρες, καθώς ο Άνταμ ειρωνικά θα απαντήσει στον Ιβάν πως αυτό που πραγματικά θέλει να κάνει στη ζωή του είναι να ψήσει μια… μηλόπιτα! Και αυτό ακριβώς θα του αναθέσει ο Ιβάν! Όμως, καθώς μαζί τους θα συγκρούονται και οι δυνάμεις του Καλού και του Κακού, τα μήλα πάνω στα δέντρα θα κινδυνεύουν να σαπίσουν. Ποιος θα καταφέρει να επηρεάσει τον άλλο και να το νικήσει; Θα σωθούν τα μήλα, αλλά και οι ψυχές και των δύο τους;

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.