Άρχισε η Πολιτισμική Κατάληψη του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ

Η πολιτισμική κατάληψη του Τμήματος Θεολογίας άρχισε στις 19.00 το απόγευμα με τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής και Αγιογραφίας παρουσία του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής κ. Μιχαήλ Τρίτου και του Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας κ. Χρυσόστομου Σταμούλη. Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα Συνεδριάσεων στον πρώτο όροφο του κτηρίου της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και θα παραμένει ανοικτή για το κοινό καθόλη τη διάρκεια της πολιτισμικής κατάληψης. Στην Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας συμμετέχουν οι: Αγιογραφικός Οίκος Βουτσινά, Λίλιαν Ιτσινέ, Γιώργος Πολίτης, Κωνσταντίνος Ξενόπουλος, Νικόλας Μπλιάτκας, Θανάσης Νευροκοπλής, Τάσσα Μπιτσάνη-Πέτρου, Τρύφων Τσομπάνης και φοιτητές του Τμήματος Θεολογίας.

Στη συνέχεια στις 20:00 στο Α΄ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής παρουσιάστηκε το Θεατρικό Αναλόγιο «Κοινωνεῖν και ἀγαπᾶν» με τις ηθοποιούς Χριστίνα Ζαχαροπούλου και Νεφέλη Ανθοπούλου (σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ). Ύμνους έψαλε ο αγιορείτης μοναχός π. Σπυρίδων Μικραγιαννανίτης, ενώ στο ούτι τον συνόδευε ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης. Την επιμέλεια των πατερικών και ποιητικών κειμένων είχαν ο επίκουρος καθηγητής Παναγιώτης Υφαντής και ο λέκτορας Χρήστος Τσιρώνης.

Το θεατρικό αναλόγιο παρακολούθησαν αρκετοί καθηγητές και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής αλλά η επιτυχία της αποψινής εκδήλωσης ήταν ότι προσέλκυσε πλήθος κόσμου που δεν ανήκαν στο πανεπιστημιακό δυναμικό. Η οργανωτική επιτροπή (οι αναπλ. καθηγητές Παναγιώτης Σκαλτσής, Αννα Κόλτσιου-Νικήτα, Ευαγγελία Αμοιρίδου) είχε νωρίτερα φροντίσει να διαμορφώσει κατάλληλα το χώρο.

Λίγες μέρες πριν η ομότιμη Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής και Διευθύντρια της Έδρας UNESCO του ΑΠΘ, κ. Δήμητρα Παπαδοπούλου είχε αποστείλει συγχαρητήρια επιστολή στον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας και εμπνευστή της πολιτισμικής κατάληψης, καθηγητή κ. Χρυσόστομο Σταμούλη.

Παραθέτουμε παρακάτω το κείμενο της επιστολής:

Στον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ Καθηγητή κ. Χρ. Σταμούλη, Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ, και στα μέλη της Επιτροπής

Αγαπητέ κύριε Σταμούλη,

Εκ μέρους της Έδρας UNESCO του ΑΠΘ σας εκφράζω, με ιδιαίτερη χαρά, ειλικρινή και θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας να προβείτε σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου μας, δραστηριοποιώντας στην κατάληψη ιερείς, μέλη Δ.Ε.Π., ηθοποιούς, μουσικούς και άλλους διακόνους των Τεχνών. Αυτή η εξαιρετική πρωτοβουλία σας δίνει δύναμη και αισιοδοξία, ένα παράδειγμα για μίμηση και στρέφει τα μάτια μας στις όμορφες και δημιουργικές δυνάμεις του Πανεπιστημίου μας.

Εύχομαι η πρωτοβουλία σας να βρει πολλούς μιμητές και η Πολιτισμική Κατάληψη να γενικευτεί σε όλο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Θερμά συγχαρητήρια, και πάλι, σε εσάς και στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ.

Σας εύχομαι Καλή Επιτυχία!
Με πολλή εκτίμηση,
Δήμητρα Παπαδοπούλου
Διευθύντρια της Έδρας UNESCO του ΑΠΘ
Ομότιμη Καθηγήτρια, Φιλοσοφική Σχολή, ΑΠΘ

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.