Aνακοίνωση για την απώλεια του αγαπητού συναδέλφου Ιωάννη Μπουζιανά

Σήμερα το Τμήμα μας θρηνεί και αποχαιρετά τον αγαπητό μας φίλο και συνεργάτη, Γιάννη Μπουζιανά. Ο Γιάννης υπηρέτησε επί σειρά ετών ως μέλος Ειδικού Τεχνικού και Εργαστηριακού Προσωπικού στον Τομέα Ηθικής και Κοινωνιολογίας και η συμβολή του ήταν σημαντική. Ο φιλακόλουθος, πράος και φιλότιμος Γιάννης  ήταν πάντα παρών, πάντα στη διάθεση  των καθηγητών και των φοιτητών μας. Όλοι και όλες εκφράζουμε τη θλίψη μας, καθώς «Ἄρτι χωριζόμεθα, ὅνπερ ἀναπαῦσαι Κύριος εὐξώμεθα». Ο Κύριος των Δυνάμεων ας αναπαύει την ψυχή του και ας χαρίζει παρηγοριά και δύναμη στην οικογένειά του.

Αιωνία σου η μνήμη Γιάννη!
Οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές του Τμήματος Θεολογίας


Λόγω της απροσδόκητης απώλειας του αγαπητού συναδέλφου Γιάννη Μπουζιανά δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 και η  Γραμματεία του Τμήματος Θεολογίας θα παραμείνει κλειστή.


ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΑΣ, 1959-2020

Συγκλονισμένο το Τμήμα Θεολογίας πληροφορήθηκε την αιφνίδια απώλεια του εκλεκτού συνεργάτη του και Μέλους Ειδικού Τεχνικού και Εργαστηριακού Προσωπικού του, Ιωάννη Μπουζιανά.

Ο αγαπητός σε όλους Γιάννης μεγάλωσε και πήρε την εγκύκλια μόρφωσή του στην Επανωμή Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στα ΤΕΙ Μηχανολόγων Κοζάνης και από το 1993 υπηρετούσε στο Τμήμα Θεολογίας, στον Τομέα Ηθικής και Κοινωνιολογίας. Το 2007 έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ.

Υπήρξε νυμφευμένος με τη θεολόγο καθηγήτρια Ιωάννα Χατζηδημητρίου και απέκτησαν 4 παιδιά. Φιλακόλουθος και συνεπής διάκονος του ψαλτηρίου, επίσης, τις Κυριακές και τις εορτές (αλλά και κάθε Πέμπτη, στο εκκλησάκι της Σχολής) υμνούσε τον Δημιουργό.

Ο Γιάννης Μπουζιανάς διακόνησε το Τμήμα με αγάπη και σεβασμό προς όλους: Διδακτικό προσωπικό, συναδέλφους του, φοιτητές. Απλός και προσηνής, ενημέρωνε, καθοδηγούσε, παρηγορούσε, έδινε σε όλους σημασία, είχε για όλους μια καλή κουβέντα και ένα αστείο, να τους ομορφύνει τη μέρα. Η ιδιαίτερη και καλόκαρδη παρουσία του, με τα χρόνια της εμπειρίας που απέκτησε από τη θητεία του, στάθηκε μια ξεχωριστή νότα για το Τμήμα μας.

Η ξαφνική του απώλεια γεννά οδύνη σε όλη την Οικογένεια του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ.

40 σχεδόν μέρες μετά τον συντοπίτη του Τάσο, πήγε να τον συναντήσει, στις γραμματείες του Ουρανού, μετρώντας και καταγράφοντας πια την καθημερινότητά μας από άλλη σκοπιά.

Ευχόμαστε κουράγιο στους οικείους του και συμμεριζόμαστε τη θλίψη τους.

Παρηγοριά μας αυτό που πίστευε: Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν, του Κυρίου εσμεν.

Καλή αντάμωση αγαπητέ Γιάννη

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.