Η Υμνολογία της Μ. Εβδομάδος. Ένα επίκαιρο Εξ Αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στο Α.Π.Θ.

Την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων κύκλων Επιμορφωτικών Προγραμμάτων για τη μελέτη της γλώσσας των λειτουργικών κειμένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας ακολουθεί η προκήρυξη του Εξ Αποστάσεως Επιμορφωτικού Προγράμματος με τίτλο Υμνογραφικά κείμενα της Μ. Εβδομάδος: Γλωσσική προσέγγιση (κωδ. ΥΚΜΕ 8),  κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο 2019-2020 (όγδοος κύκλος).

Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα προσεγγίζει καινοτόμα και διεπιστημονικά τα υμνογραφικά κείμενα της Μ. Εβδομάδος, μέσω μιας σύγχρονης συγκροτημένης διδακτικής μεθοδολογίας με αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνίας. Αντικείμενο μελέτης αποτελούν οι γλωσσικές ιδιαιτερότητες, τα συντακτικά και τα μεταφραστικά ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά στα υμνογραφικά κείμενα της Μεγάλης Εβδομάδος, καθώς και ο απαραίτητος θεολογικός υπομνηματισμός. Σκοπός του Προγράμματος είναι η ανάδειξη της μοναδικότητας των κειμένων αυτών: ο γλωσσικός πλουραλισμός, η λογοτεχνική αξία και το βάθος των θεολογικών μηνυμάτων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από 28/01/2020 έως 28/02/2020. Η προκήρυξη βρίσκεται στη σελίδα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επισκέπτονται την ιστοσελίδα των Επιμορφωτικών Προγραμμάτων του Εργαστηρίου.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.