Πρόγραμμα δια βίου μάθησης με θέμα: «Η Κοινή Ελληνιστική γλώσσα της Αγίας Γραφής και η πολιτισμική της διάσταση. Β΄ Κύκλος: Η περίπτωση των δύο προς Θεσσαλονικείς Επιστολών του απ. Παύλου»

Tο Εργαστήριο Βιβλικών Σπουδών του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. διοργανώνει τον Β΄ κύκλο  του προγράμματος με τίτλο: «Η Κοινή Ελληνιστική γλώσσα της Αγίας Γραφής και η πολιτισμική της διάσταση. Β΄ Κύκλος: Η περίπτωση των δύο προς Θεσσαλονικείς Επιστολών του απ. Παύλου», το οποίο έχει εγκριθεί από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του πανεπιστημίου, μετά την επιτυχή πραγματοποίηση του Α΄ κύκλου. Το πρόγραμμα συνδυάζει εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς, καθώς δίνει την ευκαιρία σε βιβλικούς θεολόγους, φιλολόγους και γλωσσολόγους να ερευνήσουν από κοινού, με μία σύνθετη και ολοκληρωμένη προσέγγιση, την ελληνική γλώσσα της Αγίας Γραφής και να μεταδώσουν τη γνώση που προκύπτει στους εκπαιδευόμενους. Είναι πρωτοποριακό και ως προς τον τρόπο μελέτης των βιβλικών κειμένων, τα οποία μελετά όχι μόνο γλωσσικά, αλλά και θεολογικά και πολιτισμικά, και ως προς το υλικό του (π.χ. φέτος θα σχολιασθούν από τον κ. Νίγδελη ανέκδοτες αρχαίες επιγραφές της Μακεδονίας)  και ως προς τον τρόπο εκπαίδευσης (είναι από τα ελάχιστα προγράμματα που συνδυάζει τη συμβατική με τη σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση).

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε http://www.diaviou.auth.gr/   και τον σύνδεσμο παρακάτω:

http://www.diaviou.auth.gr/programs/i-kini-ellinistiki-glossa-tis-agias-grafis-ke-i-politismiki-tis-diastasi-v%ce%84-kyklos/

Δείτε επίσης την ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Βιβλικών Σπουδών.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.