Υποδοχή πρωτοετών φοιτητών (2018-2019) στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ

Υποδοχή_15

Σήμερα το πρωί στις 10:00 στο Α΄ αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ έγινε η καθιερωμένη εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Τους πρωτοετείς φοιτητές καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας και καθηγητής της λειτουργικής κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, ο οποίος τους ενημέρωσε για όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον Αναπληρωτή Πρόεδρο και αναπληρωτή καθηγητή της Καινής Διαθήκης κ. Χαράλαμπο Ατματζίδη ο οποίος καλωσόρισε και αυτός με τη σειρά του τους πρωτοετείς.

Υποδοχή_2

Ακολούθως το λόγο πήραν οι άνθρωποι με τους οποίους οι φοιτητές θα έρχονται σε συχνότερη επαφή μαζί τους για διάφορα θέματα. Η Γραμματέας του Τμήματος κ. Γλυκερία Πήτα ενημέρωσε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για τις ώρες προσέλευσης στη Γραμματεία και τις υποχρεώσεις τους από την εγγραφή τους και έπειτα, καθώς και τις υπηρεσίες που υπάρχουν στη διάθεσή τους. Η κ. Πήτα σύστησε επίσης στους πρωτοετείς τον υπάλληλο της Γραμματείας κ. Αναστάσιο Τοπτσίδη καθώς αυτός θα είναι από τώρα και στο εξής «ο δικός τους άνθρωπος» εφόσον είναι ο υπεύθυνος για όλα τα θέματα των προπτυχιακών φοιτητών (δηλώσεις μαθημάτων, βαθμολογίες, βεβαιώσεις, κλπ.).

Αμέσως μετά στους πρωτοετείς μίλησε ο Υπεύθυνος της Νησίδας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και υποψήφιος Δρ. του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Ηλίας Καγιάρας. Ο κ. Καγιάρας ενημέρωσε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Τμήματος και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον εκπρόσωπο της υπηρεσίας του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΚΗΔ) του ΑΠΘ κ. Νικόλαο Χαιρτούρα. Ο κ. Χαιρτούρας με τη χρήση διαφανειών εξήγησε αναλυτικά τις δυνατότητες που προσφέρονται από το Πανεπιστήμιο σε όλους τους φοιτητές μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της υπηρεσίας. Στο Α΄ αμφιθέατρο παρόντες σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν και αρκετοί καθηγητές του Τμήματος οι οποίοι διδάσκουν σε διάφορα εξάμηνα.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.