Η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Tιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου στην τελετή απονομής του “Χρυσού Αριστοτέλη”

Ευγνώμονα αισθήματα πλημυρίζουν την ψυχή μου κατά την ώρα αυτή της απονομής της υψίστης διακρίσεως του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Χρυσού Αριστοτέλη ο οποίος υπήρξε μεγαλοφυέστατη φυσιογνωμία της φιλοσοφίας, βαθύς στοχαστής και συγχρόνως άριστος οργανωτής της επιστημονικής γνώσεως και έρευνας. Η ακτινοβολία του παραμένει ανά τους αιώνας παγκόσμια.

Χρυσούς Αριστοτέλης

Θερμές ευχαριστίες οφείλω στον Πρύτανη, Καθηγητή κ. Περικλή Μήτκα, στα εκλεκτά μέλη της Συγκλήτου και ιδιαίτερα στο Τμήμα Θεολογίας, του οποίου από το 1995 είμαι Επίτιμος Διδάκτωρ, για την ομόφωνη σχετική πρότασή του. Επίσης ευχαριστώ εγκαρδίως τους προλαλήσαντες Συγκλητικούς Καθηγητή κ. Θεόδωρο Δαρδαβέση, Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητή κ. Αιμίλιο Μαυρουδή, Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας, Καθηγητή κ. Συμεών Πασχαλίδη, Πρόεδρο του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, για την ευγενική παρουσίαση της μέχρι τούδε προσφοράς μου στην επιστήμη, στην Εκκλησία, στην κοινωνία. Καθώς και όλους όσοι κοπίασαν για την οργάνωση της παρούσης τελετής. Ευχαριστώ τέλος θερμώς όλους όσοι απόψε με τιμάτε με την παρουσία και την αγάπη σας.

Χρυσούς Αριστοτέλης

Με ιδιαίτερη χαρά παρακολουθώ τα εξαιρετικά επιτεύγματα και την δυναμική εξέλιξη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Και ολόψυχα εύχομαι να συνεχίσει, ακολουθώντας τη δυναμική αριστοτελική παράδοση, να διακρίνεται για την οικουμενική εμβέλειά του και την αριστεία της ερευνητικής προσφοράς, να βρίσκεται στην πρωτοπορία των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ελλάδος και γενικότερα του κόσμου.

Το θέμα της αποψινής ομιλίας μου έχει τον τίτλο:

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ

Διαβάστε το πλήρες κείμενο του Μακαριωτάτου σε μορφή pdf παρακάτω.

Χρυσούς Αριστοτέλης

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ

Αίθουσα τελετών ΑΠΘ 18 Οκτωβρίου 2018

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.