Εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και την απονομή τιμής για τις σημαντικότερες διακρίσεις των μελών του ΑΠΘ του έτους 2016

imagesΗ τελετή εορτασμού των Τριών Ιεραρχών και της απονομής τιμής για τις σημαντικότερες διακρίσεις των μελών του ΑΠΘ του έτους 2016, θα γίνει τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου. Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, στις 8:30 π.μ., στον Ιερό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών (Βούλγαρη), θα τελεστεί η καθιερωμένη αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Στις 10:30 π.μ. θα τελεστεί το μνημόσυνο υπέρ των αειμνήστων καθηγητών, ευεργετών, δωρητών, φοιτητών και διατελεσάντων υπαλλήλων του Πανεπιστημίου.

Πρόγραμμα

Είσοδος των Πρυτανικών Αρχών και της Συγκλήτου
Α’ ΜΕΡΟΣ
Ύμνοι προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών

  1. Τους τρείς μεγίστους φωστήρας. Απολυτίκιο, ήχος α’
  2. Τα του φωτός δοχεία. Εξαποστειλάριον, ήχος γ’
  3. Σήμερον αι ψυχαί των γηγενών. Ιδιόμελον, ήχος β’

Χορός Ψαλτών της Θεολογικής Σχολής «Οι Τρεις Ιεράρχες». Χοράρχης: Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Αντωνίου, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας.

Β’ ΜΕΡΟΣ

Πανηγυρικός της ημέρας από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητή Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, με θέμα: «Η γονιμότητα της συνάντησης πολιτισμών».

Γ’ ΜΕΡΟΣ

Εισήγηση του Πρύτανη, καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αριστεύει: Οι σημαντικότερες διακρίσεις των μελών του ΑΠΘ του έτους 2016.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω live streaming.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.