Εντατικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού για ομάδα αποφοίτων της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης

Εντατικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού διάρκειας 60 ωρών, συνοδευόμενα από εκπαιδευτικές εκδρομές σε μνημεία του πολιτισμού μας παρακολούθησαν στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ 15 απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, σε συνέχεια από το προσκυνηματικό τους ταξίδι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται για 14η χρονιά με την ευθύνη της Καθηγήτριας του Τμήματος κ. Δήμητρας Κούκουρα και συμβαδίζει με το γενικότερο πνεύμα μορφωτικών επαφών της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και της Θεολογικής Σχολής της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής στη Βοστώνη. Συγκεκριμένα πρόκειται για συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, η οποία εγκαινιάστηκε από την εποχή της αναρρήσεως στο θρόνο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής του Θεσσαλονικέως Ιεράρχη κ. Δημητρίου Τρακατέλλη, Επίτιμου Διδάκτορος του Τμήματος Θεολογίας, και περιλαμβάνει κατ’ έτος αμοιβαία ανταλλαγή διδασκόντων. Μέσα στα ίδια πλαίσια ενεργοποιήθηκε επίσης και η δυνατότητα ανταλλαγών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών με ετήσια υποτροφία του ΙΚΥ, θεσμοθετημένη ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Στη διάρκεια του προγράμματος των θερινών μαθημάτων γλώσσας ο συνοδός τους Καθηγητής κ. Τιμόθεος Πατίτσας και οι σπουδαστές έγιναν δεκτοί από τον Κοσμήτορα της Σχολής Καθ. κ. Μιχάλη Τρίτο και από τον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας Καθ. κ. Χρυσόστομο Σταμούλη, οι οποίοι τόνισαν τους δεσμούς φιλίας και τα αισθήματα οικειότητας με την τροφό τους Σχολή.

Αναρτήθηκε επίσης στην Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Amen.gr

http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=9748

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.