Πεπραγμένα της Ημερίδας: «Μεταπτυχιακή Έρευνα στον Τομέα Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Χριστιανικής Γραμματείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης»

Της λέκτορος του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ Αντωνίας Κυριατζή

ΚυριατζήΣτο πλαίσιο μιας σειράς επιστημονικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Τμήματος Θεολογίας με τίτλο: «Εβδομάδα Θεολογικού Λόγου και Τέχνης» (16-20 Μαΐου 2016) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, στο Α΄ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής, επιστημονική Ημερίδα που διοργάνωσε ο Τομέας Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Χριστιανικής Γραμματείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης με θέμα: «Μεταπτυχιακή Έρευνα στον Τομέα Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Χριστιανικής Γραμματείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης». Μετά το χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Καθηγητής κ. Παναγιώτης Σκαλτσής και η Διευθύντρια του Τομέα Αναπλ. Καθηγήτρια κ. Ευαγγελία Αμοιρίδου ακολούθησαν οι εισηγήσεις των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων του Τομέα. Συγκεκριμένα έγιναν είκοσι εισηγήσεις κατανεμημένες κατά κλάδο ειδίκευσης του Τομέα. Στην πρώτη συνεδρία υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Καθηγητή κ. Ανδρέα Νανάκη και του Αναπλ. Καθηγητή κ. Διονυσίου Βαλαή παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που ειδικεύονται στο γνωστικό πεδίο της Ιστορίας. Στη δεύτερη συνεδρία, υπό την προεδρία του Καθηγητή κ. Φώτιου Ιωαννίδη και του Αναπλ. Καθηγητή κ. Παναγιώτη Υφαντή, έγιναν οι εισηγήσεις των φοιτητών που ειδικεύονται στο γνωστικό πεδίο της Γραμματείας. Στην τρίτη συνεδρία, υπό την προεδρία της Επίκ. Καθηγήτριας κ. Γλυκερίας Χατζούλη και της Λέκτορος κας Αντωνίας Κυριατζή, (η Καθηγήτρια κα Μαρία Καζαμία-Τσέρνου είχε ανειλημμένη υποχρέωση στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης), έγιναν οι εισηγήσεις των φοιτητών του κλάδου της Αρχαιολογίας και Τέχνης και, τέλος, υπό την προεδρία της Επίκ. Καθηγήτριας κας Ελένης Οικονόμου και του Αναπλ. Καθηγητή κ. Ηλία Ευαγγέλου παρουσιάσθηκαν οι εισηγήσεις των φοιτητών που ειδικεύονται στο γνωστικό αντικείμενο της Ιστορίας των Σλαβικών Εκκλησιών. Ακολούθησε συζήτηση και διάλογος επί των εισηγήσεων.

Η Επιστημονική Ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, στέφθηκε με επιτυχία χάρη στο πνεύμα συνεργασίας που επικράτησε τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά τη διεξαγωγή των εργασιών, και χάρη στην στήριξη του Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας κ. Παναγιώτη Σκαλτσή και της Διευθύντριας του Τομέα κας Ευαγγελίας Αμοιρίδου, η οποία έκλεισε την εκδήλωση με την ευχή να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο η Ημερίδα αυτή, ώστε να αναδεικνύεται το έργο που παράγεται από την έρευνα και συγγραφή μεταπτυχιακών εργασιών και διδακτορικών διατριβών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τομέα Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Χριστιανικής Γραμματείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.