Εκδήλωση απονομής τιμής στους Ομότιμους Καθηγητές 2015 και κοπή Βασιλόπιτας στο ΑΠΘ

Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12:00 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής τιμής στους ομότιμους καθηγητές του Πανεπιστημίου που έλαβαν τον τίτλο κατά το έτος 2015.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

Προσφώνηση των τιμωμένων από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα.

Αντιφώνηση από τον ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ, κύριο Κωνσταντίνο-Διονύσιο Μπουζάκη, με θέμα: «Αυτοί που φεύγουν γι’ αυτούς που μένουν».

Απονομή τιμής.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, στις 13:30, θα πραγματοποιηθεί, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του Πανεπιστημίου.

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12:00 μ., θα πραγματοποιηθεί, στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ, η Τελετή των Τριών Ιεραρχών.

A ΜΕΡΟΣ

Ύμνοι προς τιμήν των Αγίων

Β ΜΕΡΟΣ

Εισήγηση του Πρύτανη, καθηγητή κυρίου Περικλή Α. Μήτκα.

Πανηγυρικός της ημέρας από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητή κύριο Κωνσταντίνο Χρήστου, με θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες και η ελληνική σκέψη».

Γ ΜΕΡΟΣ

Απονομή τιμής στα μέλη του ΑΠΘ που έλαβαν σημαντικές διακρίσεις μέσα στο 2015.

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, στις 8:30 π.μ., στον Ιερό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών (περιοχή Βούλγαρη), θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Αμέσως μετά, στις 10:30 π.μ., θα τελεστεί το μνημόσυνο υπέρ των αείμνηστων καθηγητών, ευεργετών, δωρητών, φοιτητών και διατελεσάντων υπαλλήλων του Πανεπιστημίου.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.