Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Η Θρησκεία στη σύγχρονη κοινωνία»

1111Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επιμορφωτική ημερίδα που διοργάνωσε το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ με θέμα: «Η Θρησκεία στη σύγχρονη κοινωνία» στην αίθουσα Στ΄ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Η επιμορφωτική ημερίδα, η οποία βασίζεται στο Πρωτόκολλο συνεργασίας του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης με τη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ, απευθυνόταν στους Θεολόγους καθηγητές της Β΄/θμιας εκπαίδευσης, τους Θεολόγους που έχουν ως 2η ανάθεση το μάθημα της Βυζαντινής Ιστορίας και τους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Την ημερίδα προσφώνησε η Διευθύντρια του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης κα Αλεξάνδρα Μάρα ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Χρήστος Βασιλόπουλος.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ορθόδοξη θεολογία και σύγχρονη πραγματικότητα» και τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος, η Βασιλική Μητροπούλου, επίκ. καθηγήτρια, με θέμα «Το μάθημα των θρησκευτικών στον ψηφιακό κόσμο» και ο Νικόλαος Μαγγιώρος, επίκ. καθηγητής, με θέμα «Η θρησκευτική εκπαίδευση στην Ευρώπη: Όροι και Προϋποθέσεις».

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας ομιλητές ήταν η Ιωάννα Κομνηνού,  Δρ. Θεολογίας – Φιλόλογος , καθηγήτρια  στο 1ο  Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών «Γεννάδειο», η οποία παρουσίασε το θέμα «Η αξιοποίηση των εργαλείων web2.0 στη διδακτική των Θρησκευτικών», ο Δημήτριος Χατζημιχαήλ, Δρ. Φιλολογίας, Υποδιευθυντής του 2ου Πρότυπου-Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Διαθεματική προσέγγιση της Ιστορίας Β΄ Γυμνασίου με χρήση των πηγών» και η Σμαράγδα Φαρίδου, Δρ. Θεολογίας – Φιλόλογος, καθηγήτρια στο 2ο  Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Οργάνωση μιας ενοριακής κοινότητας. Δραστηριότητα με χρήση εργαλείων web2.0 στο πλαίσιο του Νέου Πιλοτικού Προγράμματος Σπουδών των Θρησκευτικών της Α΄ Γυμνασίου».

11

Στο 2ο μέρος της ημερίδας παρουσιάστηκαν παραδείγματα διδακτικής μεθοδολογίας και παιδαγωγικής προσέγγισης των ενοτήτων με χρήση σύγχρονων διδακτικών εργαλείων και σενάρια βασισμένα στο Νέο αναλυτικό πρόγραμμα με χρήση της τεχνολογίας. Οι θεολόγοι καθηγητές είχαν επίσης την ευκαιρία να πληροφορηθούν αναλυτικότερα για τη χρήση των ψηφιακών μαθησιακών αντικειμένων για τα Θρησκευτικά στο Φωτόδενδρο (Ελληνικό Εθνικό Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων).

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.