Άρχισε σήμερα και συνεχίζεται με απίστευτο ενδιαφέρον το Συνέδριο του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών CERN

CERN_145

Το διήμερο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στη Θεσσαλονίκη στις 9 και 10 Οκτωβρίου άρχισε σήμερα το απόγευμα τις εργασίες του και, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, στέφθηκε ήδη με απόλυτη επιτυχία. Το ενδιαφέρον του επιστημονικού κόσμου είχε εκδηλωθεί ήδη αρκετές ημέρες πριν και επικοινωνούσε με την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου ζητώντας αδιάκοπα πληροφορίες. Θυμίζουμε πως το θέμα του Συνεδρίου είναι: Θεολογία και Σύγχρονη Φυσική: Ο άνθρωπος ανάμεσα στο μυστήριο του Θεού και το μυστήριο του Σύμπαντος. Σήμερα το απόγευμα οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην Πανεπιστημιακή Λέσχη. Τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής κ. Ιωάννης Τζιφόπουλος, ο οποίος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό. Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητής κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου και εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου ο Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ π. Βασίλειος Καλλιακμάνης και ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του CERN και Καθηγητής της Οξφόρδης κ. Εmmanuel Tsesmelis.

CERN_107

Στο μεγάλο αμφιθέατρο στο ισόγειο του κτιρίου επικρατούσε το αδιαχώρητο ήδη από τις 18.00, ενώ οι όρθιοι ήταν περισσότεροι από τους καθήμενους. Εκτός από τα μέλη ΔΕΠ της Θεολογικής Σχολής, τις εργασίες του συνεδρίου παρακολουθούν μέλη ΔΕΠ από τη Φιλοσοφική, την Πολυτεχνική και τη Σχολή των Θετικών Επιστημών, εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, σχολικοί σύμβουλοι θεολόγων αλλά και κληρικοί. Οι φοιτητές, κυρίως των δύο τελευταίων ετών, είχαν κατακλύσει τους χώρους του κτιρίου της Επιτροπής Ερευνών επιβραβεύοντας για άλλη μια φορά την πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία του Τμήματος Θεολογίας για τον διάλογο με τις άλλες επιστήμες.

CERN_44

Θυμίζουμε ότι οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν αύριο Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, στην Κεντρική Αίθουσα Ομιλιών του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη) στην πλατεία Ιπποδρομίου. Τα ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ θα αναρτήσουν ορισμένες από τις εισηγήσεις του συνεδρίου.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.