Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Διαπολιτισμικές και διαθρησκειακές προκλήσεις στην Ελλάδα του 21ου αιώνα: Τρόποι και τόποι συνάντησης της θρησκευτικής ετερότητας»

ΔΔΠ_5

Με την παρουσία του νέου Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Καθηγητή κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου άρχισε σήμερα το πρωί η ημερίδα με θέμα «Διαπολιτισμικές και διαθρησκειακές προκλήσεις στην Ελλάδα του 21ου αιώνα: Τρόποι και τόποι συνάντησης της θρησκευτικής ετερότητας». Η ειδική αυτή ημερίδα εντάσσεται στο υποέργο με τίτλο «Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης θεολόγων και ιεροδιδασκάλων της Θράκης σε θέματα θρησκευτικών, θρησκευτικής ετερότητας και διαπολιτισμικής θρησκευτικής αγωγής» και επιστημονικώς υπεύθυνη είναι η Επίκ. καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας Αγγελική Ζιάκα.

ΔΔΠ_41

Στόχος της ειδικής αυτής ημερίδας ήταν η πληροφόρηση των μελών Δ.Ε.Π. που επιθυμούν να συνεισφέρουν στο εν λόγω έργο, η παρουσίαση των δράσεων και των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησής τους, οι τρόποι επιμόρφωσης των ωφελουμένων, το περιεχόμενο των διδακτικών φακέλων και τα παραδοτέα του υποέργου. Ο νέος Κοσμήτορας, πέραν του χαιρετισμού που απηύθυνε στους παρευρισκομένους για καλή συνεργασία και εποικοδομητικά αποτελέσματα, επέλεξε να κάνει και μία επίκαιρη ακαδημαϊκή παρέμβαση για τα θέματα της πολυπολιτισμικότητας και της πολυθρησκευτικότητας και τα ζητήματα ερμηνείας που εγείρονται σχετικώς στα θρησκευτικά κείμενα των αποκεκαλυμμένων θρησκειών. Στις εργασίες της ημερίδας παρευρέθηκαν μέλη Δ.Ε.Π. από σχολές του Α.Π.Θ., του Ε.Κ.Π.Α. και του Δ.Π.Θ., διδάκτορες θεολογίας ισλαμικών σπουδών από την Δυτική Θράκη, σχολικοί σύμβουλοι από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τον Έβρο, και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Θεολογίας. Τα Θεολογικά Δρώμενα θα δημοσιεύσουν ορισμένες από τις εισηγήσεις της ημερίδας.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ και χαρακτηρίσθηκε , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.