Το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ στην πρωτοπορεία των επιλογών και των δράσεων. Λήξη πιλοτικού αγγλόφωνου εντατικού θερινού προγράμματος με θέμα την Ορθόδοξη Θεολογία

Summer School_28

«Διαλέξαμε αυτό το πρόγραμμα, για να μάθουμε περισσότερα για την Ορθοδοξία, τον τρόπο που διδάσκεται και τον τρόπο που βιώνεται, τον πλούτο της παράδοσής της και τη δυναμική της προσέγγιση στον σύγχρονο κόσμο» ήταν η απάντηση που έδωσαν στον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ Καθηγητή Χρυσόστομο Σταμούλη οι φοιτητές που παρακολούθησαν το εντατικό Αγγλόφωνο πρόγραμμα του Τμήματος με θέμα «Learning about Orthodox Theology» κατά την τελετή λήξης.

Summer School_2

Όπως είναι γνωστό το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ πραγματοποίησε το πρώτο Αγγλόφωνο πρόγραμμα που μέχρι σήμερα επιχειρήθηκε στα πλαίσια της Δομής ΔΙΑ ΒΙΟΥ του ΑΠΘ. Επίσης το μοναδικό μέχρι τώρα που υλοποιήθηκε στη χώρα μας, με στόχο τη γνωριμία ετεροδόξων ή και ομοδόξων μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων με την Ορθόδοξη Θεολογία και τη διαχρονική ερμηνεία της από την ελληνόφωνη θεολογική σκέψη.

Summer School_1_Fot_C

Σε αυτό το θερινό εντατικό Αγγλόφωνο πρόγραμμα, που διήρκησε 3 εβδομάδες (23 Ιουνίου-11 Ιουλίου), δίδαξαν καθηγητές του Τμήματος Θεολογίας με θεματολογία από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, την Πατρολογία, την Αγιολογία,  τη Δογματική, την Κοινωνιολογία, την Ποιμαντική, τη Λειτουργική, το Κανονικό Δίκαιο, τη Βιοηθική, τη Χριστιανική Εκπαίδευση, την Επικοινωνία, τον Επανευαγγελισμό και την Οικουμενική κίνηση. Συμμετείχαν οκτώ φοιτητές και φοιτήτριες από τις ΗΠΑ, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Εσθονία και την Κίνα, οι οποίοι παρακολούθησαν ανελλιπώς τον κύκλο των μαθημάτων και έλαβαν αναλυτική βεβαίωση σπουδών που αντιστοιχεί σε 5 ECTS. Εξάλλου, παράλληλα με τις διαλέξεις οι σπουδαστές συμμετείχαν σε οργανωμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μνημεία του πολιτισμού της Μακεδονίας και χώρους Ορθόδοξης λατρείας.

Summer School_20

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης οι φοιτητές αξιολόγησαν θετικά όλες τις παραμέτρους, διδασκαλία, εκπαιδευτικό υλικό, κόστος συμμετοχής, εκδρομές, φιλοξενία, ενώ τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής Καθηγήτρια Δήμητρα Κούκουρα, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρήστος Αραμπατζής και Λέκτορας Μόσχος Γκουτζιούδης εξέφρασαν και οι ίδιοι τη χαρά τους για την ποιότητα των σπουδαστών και το αίσιο πέρας ενός δύσκολου από κάθε άποψη εγχειρήματος.

Summer School_1_FC

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.