Απονομή βεβαιώσεων σπουδών σε κληρικούς που παρακολούθησαν κύκλο επιμορφωτικών μαθημάτων στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ

18-50_14_FC

Μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και ικανοποίησης απονεμήθηκαν οι βεβαιώσεις σπουδών με αντιστοιχία 5 πιστωτικών μονάδων (ECTS) σε 50 κληρικούς από Ιερές Μητροπόλεις της Βόρειας Ελλάδος, που παρακολούθησαν στο διάστημα 18 Μαρτίου-20 Μαΐου 2014 κύκλο επιμορφωτικών μαθημάτων στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ.

18-50_17

Στο πρόγραμμα αυτό με τίτλο «Λατρεία-Ενορία-Κοινωνία» που υλοποίησε το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του ΑΠΘ δίδαξαν καθηγητές του Τμήματος, με σκοπό την επιμόρφωση και τον προβληματισμό των κληρικών, των υποψηφίων κληρικών και των λαϊκών στελεχών που υπηρετούν στις Ιερές Μητροπόλεις. Στη διάρκεια 64 ωρών αναπτύχθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη θεία λατρεία, το κήρυγμα της εκκλησίας εντός και εκτός του ιερού ναού, την ποικιλία των ποιμαντικών ζητημάτων, την κατήχηση με χρήση πολυμέσων, τη διαχείριση κρίσεων στο κατηχητικό σχολείο, τις προκλήσεις της βιοηθικής, τον εθελοντισμό, την κοινωνική ευθύνη, τους διαθρησκειακούς και διαχριστιανικούς διαλόγους

18-50_26

Στη διάρκεια της απονομής των βεβαιώσεων ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθ. Χρυσόστομος Σταμούλης επεσήμανε την έκδηλη χαρά διδασκόντων και διαδασκομένων στο τέλος μιας σοβαρής κοινής προσπάθειας, όπως επίσης την διάθεση του Τμήματος να είναι διαρκώς κοντά στους κληρικούς για οτιδήποτε χρειάζονται. Στους ίδιους τόνους τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής Καθ. Δήμητρα Κούκουρα και Αναπλ. Καθ. Παναγιώτης Σκαλτσής υπογράμμισαν το αδιάπτωτο έμπρακτο ενδιαφέρον του Τμήματος κατά τα τελευταία πέντε χρόνια για τη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων των κληρικών και τον προβληματισμό τους σε σύγχρονα θέματα της κοινωνίας. Με τη σειρά τους οι κληρικοί και στα έντυπα αξιολόγησης που συμπλήρωσαν και προφορικά εξέφρασαν την ειλικρινή  επιθυμία τους για την επανάληψη νέου κύκλου μαθημάτων.

Όπως είναι γνωστό το Τμήμα Θεολογίας κατά το έτος 2013 πραγματοποίησε 4 παρόμοια σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αλεξανδρούπολη και φέτος ένα στην Ρόδο και ένα στη Θεσσαλονίκη.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.