Εκδρομή των φοιτητών του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. σε Κομοτηνή και Ξάνθη στο πλαίσιο του μαθήματος του «Διαθρησκειακού Διαλόγου»

Ζιάκα

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος (Τετάρτη 21 Μαΐου 2014),  στο πλαίσιο του μαθήματος του «Διαθρησκειακού Διαλόγου», η ετήσια εκδρομή των φοιτητών του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. συνοδευομένων από την Επίκ. Καθήτρια Αγγελική Ζιάκα στην Κομοτηνή και την Ξάνθη. Με την εκδρομή αυτή ολοκληρώθηκε ο κύκλος μαθημάτων και ασκήσεων των φοιτητών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών, και περατώθηκε η διδασκαλία της διαθρησκειακής εκπαίδευσης που αποβλέπει στην έκθεση των βασικών αρχών διεξαγωγής εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ Χριστιανισμού και ανθρώπων διαφορετικών πίστεων και ομολογιών. Κύριος σκοπός της εκπαιδευτικής εκδρομής ήταν η γνωριμία και επικοινωνία των φοιτητών με τους ανθρώπους της Θράκης, και η κατανόηση της σπουδαιότητας της διαθρησκειακής επικοινωνίας, η οποία, με κέντρο τον άνθρωπο, εξυπηρετεί, σέβεται και προάγει την ομαλή συμβίωση και συμπόρευση ανθρώπων με θρησκευτική ετερότητα.

L1027564

Οι φοιτητές φιλοξενήθηκαν αρχικώς από τον Σοφιολογιώτατο Μουφτή της Κομοτηνής κ. Τζεμαλή, στη συνέχεια από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα στην Ι. Μητρόπολη Κομοτηνής, ενώ η εκπαιδευτική εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας της Ξάνθης και την φιλοξενία των φοιτητών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα. Η εκδρομή αυτή, που γίνεται κάθε χρόνο, είναι αποφασιστικής εκπαιδευτικής σημασίας για τους φοιτητές του Τμήματος Θεολογίας. Αντιλαμβάνονται, τόσο την σπουδαιότητα της αρμονικής συμβιώσεως μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών πίστεων, όσο και την υπεύθυνη ποιμαντική φροντίδα και τον ύψιστο ρόλο των θρησκευτικών ηγετών για την διαφύλαξη και τον σεβασμό του ανθρωπίνου προσώπου, που συμβάλει στην ειρηνική και εποικοδομητική συμβίωση των ανθρώπων της Θράκης. Τους ευχαριστούμε θερμά για την εξαίρετη φιλοξενία τους.

11_FC

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.