Άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας το συνέδριο-σεμινάριο που διοργανώνει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Χριστιανισμός-Ορθοδοξία και μέσα ενημέρωσης στον σύγχρονο κόσμο».

ΔΣΟ_64

Άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας και συνεχίζεται μέχρι την Τετάρτη το Συνέδριο-Σεμινάριο που διοργανώνει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Χριστιανισμός-Ορθοδοξία και μέσα ενημέρωσης στον σύγχρονο κόσμο». Κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου παρευρέθηκαν στο αμφιθέατρο του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς» βουλευτές, δημοσιογράφοι από το θρησκευτικό χώρο, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, στελέχη Γραφείων Τύπου Εκκλησιών και Μητροπόλεων, διαχειριστές εκκλησιαστικών και θεολογικών ιστοσελίδων και ιστολογίων. Παρόντες επίσης ήταν επίσκοποι, ιερείς και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης από τα διάφορα Πατριαρχεία και τις Αυτοκέφαλες Εκκλησίες.

ΔΣΟ_12

Ο εναρκτήριος χαιρετισμός έγινε από τον κ. Sergei Popov, μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμα, Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο., ενώ την κήρυξη έναρξης των εργασιών του συνεδρίου έκανε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου. Αμέσως μετά μεταδόθηκε το βιντεοσκοπημένο χαιρετιστήριο μήνυμα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο Πρόεδρος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Γρηγόριος Πασχαλίδης, ο εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και ο εκπρόσωπος της Πρόεδρου της  ΕΣΗΕΑ.

ΔΣΟ_69

Το απόγευμα της Δευτέρας σύμφωνα με το πρόγραμμα υπήρξαν μόνο δύο ομιλίες. Η πρώτη έγινε από τον κ. Αναστάσιο Νεράντζη, μέλος της Βουλής των Ελλήνων και Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και η δεύτερη από τον Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο με θέμα: «Χριστιανισμός-Ορθοδοξία-Δημόσιος χώρος». Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιούνται στο Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.