Διάλεξη του Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ., καθηγητή Χρυσόστομου Σταμούλη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

StamoulisΟι Φίλοι του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας οργανώνουν εκδήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 1700 χρόνων από το διάταγμα των Μεδιολάνων με προσκεκλημένο ομιλητή τον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας και καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Χρυσόστομο Σταμούλη. Ο κ. Σταμούλης θα μιλήσει με θέμα: «Θρησκεία, πολιτική και κοινωνία, με αφορμή το διάταγμα των Μεδιολάνων». Η διάλεξη απευθύνεται σ’όλους τους πολίτες και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, Έλλης 8, Βέροια την 30η Απριλίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η επέτειος αφορά σε ένα σημαντικό σταθμό όχι μόνο για την ιστορία της Εκκλησίας, αλλά και της ύστερης αρχαιότητας και του βυζαντινού κόσμου. Το 313 ο Μέγας Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας τότε των Δυτικών επαρχιών, από κοινού με τον Λικίνιο, αυτοκράτορα των ανατολικών επαρχιών, υπογράφουν το διάταγμα των Μεδιολάνων με το οποίο νομιμοποιήθηκε ο Χριστιανισμός ως επιτρεπόμενη, ανεκτή θρησκεία από το ρωμαϊκό κράτος. Είναι το διάταγμα που θεσπίζει την ανεξιθρησκία στην Ευρώπη και εγκαινιάζει μία νέα εποχή για το δυτικό κόσμο.

Δείτε περισσότερα παρακάτω:

24 Ώρες Ημαθία

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.