Προκήρυξη Προγράμματος "Επιμόρφωση κληρικών και υποψηφίων κληρικών Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου σε θέματα λατρείας και ορθόδοξης μαρτυρίας στον σύγχρονο κόσμο»

Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί από 28 Απριλίου έως 20 Μαΐου 2014 Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο: «Επιμόρφωση κληρικών και υποψηφίων κληρικών Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου σε θέματα λατρείας και ορθόδοξης μαρτυρίας στον σύγχρονο κόσμο». Στο πρόγραμμα θα διδάξουν μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σκοπός του προγράμματος είναι η επιμόρφωση κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου σε θέματα που σχετίζονται με τη θεωρία και το τυπικό της λατρείας, τη  βιβλική και πατερική θεώρηση της λατρείας, τη μετάδοση του μηνύματος του Ευαγγελίου στον σύγχρονο κόσμο, την ορθόδοξη μαρτυρία στην οικουμενική κίνηση, τα σύγχρονα ποιμαντικά προβλήματα (βιοηθική, ευθανασία, κ.ο.κ.), τα προβλήματα της φτώχειας της μετανάστευσης κ.ο.κ.

Σεμινάριο FC

Το σεμινάριο διαρκεί 50 ώρες και περιλαμβάνει 5 θεματικές ενότητες:

1. Πρακτική Θεολογία: Λειτουργική (θεωρία και τυπικό λατρείας), Ομιλητική (παράγοντες επικοινωνίας στο σύγχρονο κόσμο, ομιλητική διάσταση της υμνολογίας)  12 ώρες

2. Θεολογία της λατρείας (Παλαιά και Καινή Διαθήκη) και Αγιολογία 12 ώρες

3. Ποιμαντική – Βιοηθική  6 ώρες

4. Πατρολογία-Δογματική-Οικουμενική κίνηση  12 ώρες

Μετά το πέρας της φοίτησης, θα χορηγηθούν:

(α) Βεβαίωση συμμετοχής

(β) Πιστοποιητικό επιμόρφωσης

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 15/3 -15/4 και μόνον ηλεκτρονικά.

Την αίτηση θα τη βρείτε εδώ.

Τα σεμινάρια  θα γίνονται στο Επισκοπείο της Ι. Μητρόπολης Ρόδου και θα είναι διαρκείας 6 ή 4 ωρών το καθένα,  2-4 φορές την εβδομάδα, κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου–Μαΐου 2014, σύμφωνα με το λεπτομερές πρόγραμμα που μετά τη λήξη της υποβολής των αιτήσεων θα ανακοινωθεί.

Το κόστος συμμετοχής σε αυτό το αυτοχρηματοδοτούμενο Σεμινάριο Επιμόρφωσης είναι συμβολικό και ανέρχεται στο ποσό των 180 Ευρώ, που καταβάλλεται με την εγγραφή σύμφωνα με  σχετικές οδηγίες που θα λάβουν οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι για περισσότερες πληροφορίες  μπορούν να επικοινωνούν με τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του προγράμματος Καθ. Δήμητρα Κούκουρα (2310996987, 2310233953 dimkou@theo.auth.gr) και Αν. Καθ. Παναγιώτη Σκαλτσή (2310996657, 2321023848 p.skaltsis@yahoo.gr) και  με τον γραμματέα του προγράμματος Γεώργιο Κράπη (giorgoskrapis@gmail.com 6943298973).

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.