Πνευματικότητα και Θρησκευτικότητα στον Νίκο Καζαντζάκη

Untitled-6Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.) συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια αφοσίωσης στον Νίκο Καζαντζάκη και το έργο του (1988-2013). Με αφορμή την επέτειο αυτή συνδιοργανώνει με καθηγητές του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στρογγυλή τράπεζα με θέμα: «Πνευματικότητα και Θρησκευτικότητα στον Νίκο Καζαντζάκη», το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στις 19.o0. Προεδρία: Γιούλη Ιεραπετριτάκη, Ιστορικός – Αρχαιολόγος, Υπεύθυνη της Τοπικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.

Συμμετέχουν:

Ανδρέας Νανάκης, Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης «Η Εκκλησία και ο Νίκος Καζαντζάκης: Ο μύθος του αφορισμού και της ταφής του».

Χρυσόστομος Σταμούλης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. «Salvatores Dei. Νίκος Καζαντζάκης και Ορθόδοξη παράδοση».

Παναγιώτης Υφαντής, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. «Ο Φτωχούλης του Καζαντζάκη».

Αγάθη Μαρκάτη, Μrs Παιδαγωγικών και Διδάκτωρ Φιλοσοφίας «Νίκος Καζαντζάκης: προσεγγίσεις του θείου. Από τον Bergson στην εξελικτική θεολογία».

Μαρία Χατζηαποστόλου, Θεολόγος, Mrs Θεολογίας και υποψήφια Διδάκτωρ Θεολογίας Α.Π.Θ. «Το πρόσωπο του Χριστού στον Νίκο Καζαντζάκη».

Ευαγγελία Δαμουλή-Φίλια, Διδάκτωρ Ιονίου Πανεπιστημίου και συγγραφέας «Η Αθωνική εμπειρία του Νίκου Καζαντζάκη».

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.