Προκήρυξη Προγράμματος «Επιμόρφωση κληρικών και στελεχών Ιερών Μητροπόλεων σε ποιμαντικά θέματα και η εξοικείωσή τους με τη σύγχρονη θεολογική έρευνα»

Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. θα επαναληφθεί η υλοποίηση εγκεκριμένου Προγράμματος Επιμόρφωσης για το 2013-2014 με τίτλο: «Επιμόρφωση κληρικών και στελεχών Ιερών Μητροπόλεων σε ποιμαντικά θέματα και η εξοικείωσή τους με τη σύγχρονη θεολογική έρευνα».

Στο πρόγραμμα θα διδάξουν μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κληρικοί_24

Σκοπός του προγράμματος είναι η μελέτη των σύγχρονων ποιμαντικών αναγκών που προκύπτουν από την εκτεταμένη οικονομική κρίση, την πολυπολιτισμική σύνθεση της κοινωνίας, την πρόοδο των επιστημών στη σφαίρα της Ιατρικής και της Βιολογίας και από την ανάγκη να εξευρεθούν  νέοι κώδικες για να  μεταδίδεται το μήνυμα του Ευαγγελίου.

Το σεμινάριο διαρκεί 64 ώρες και περιλαμβάνει 3 θεματικές ενότητες:

Η πρώτη θεματική ενότητα αναφέρεται σε επίκαιρα θέματα Λειτουργικής, Ομιλητικής και Κατηχητικής (16 ώρες).

Η δεύτερη αποσκοπεί στην προσέγγιση σύγχρονων θεμάτων της Ποιμαντικής, της Βιοηθικής και της Κοινωνιολογίας (16 ώρες).

Η τρίτη προσφέρει μία επικαιροποίηση των θεολογικών γνώσεων από το χώρο της Ερμηνευτικής και της Συστηματικής Θεολογίας, από τον Ιστορικό Κλάδο της Θεολογίας, (Εκκλ. Ιστορία και Εκκλ. Τέχνη) και της Θρησκειολογίας (32 ώρες).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κληρικούς Ιερών Μητροπόλεων.

Μετά το πέρας της φοίτησης, θα χορηγηθούν:

(α) Βεβαίωση συμμετοχής

(β) Πιστοποιητικό επιμόρφωσης

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 23/9-18/10/2013 και μόνον ηλεκτρονικά.

Την αίτηση θα τη βρείτε εδώ.

Με την αίτηση θα πρέπει να υποβληθούν και τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

2. Τίτλοι Σπουδών

3. Πιστοποιητικά τίτλου σπουδών ξένων γλωσσών (εάν υπάρχουν)

Τα σεμινάρια θα γίνονται στο Α΄και Β΄ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα το καθένα διαρκείας 4 ωρών, κατά το χρονικό διάστημα από 18 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου 2013. Λεπτομερέστερο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μετά το πέρας της υποβολής των αιτήσεων.

Το κόστος συμμετοχής σε αυτό το αυτοχρηματοδοτούμενο Σεμινάριο Επιμόρφωσης είναι συμβολικό και ανέρχεται στο ποσό των 60 Ευρώ, που καταβάλλεται στην Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ. με την εγγραφή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του προγράμματος Καθ. Δήμητρα Κούκουρα (2310-996987, 2310233953, dimkou@theo.auth.gr) και Αν. Καθ. Παναγιώτη Σκαλτσή (2310996657, 2321023848 p.skaltsis@yahoo.gr) και στη Γραμματεία του Τομέα Λατρείας, Χρ. Αγωγής και Εκκλ. Διοίκησης, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (τηλ. 2310996951).

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.