Προκήρυξη προγράμματος «Κατάρτιση-Επιμόρφωση λαϊκών στελεχών (ανδρών και γυναικών) Ι. Μητροπόλεων στο διδακτικό, κατηχητικό και κατασκηνωτικό έργο»

Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί από 4 Οκτωβρίου έως 29 Νοεμβρίου 2013 Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο: «Κατάρτιση-Επιμόρφωση λαϊκών στελεχών (ανδρών και γυναικών) Ι. Μητροπόλεων στο διδακτικό, κατηχητικό και κατασκηνωτικό έργο». Στο πρόγραμμα θα διδάξουν μέλη ΔΕΠ και εξωτερικοί συνεργάτες του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα στοχεύει κυρίως στην προσφορά χρήσιμων γνώσεων σε λαϊκούς, άνδρες και γυναίκες, στελέχη Ιερών Μητροπόλεων, σε θέματα που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση του εθελοντικού έργου τους, τον χειμώνα στα ενοριακά κέντρα και το καλοκαίρι στις κατασκηνώσεις, με τους νέους των ενοριών και στην αξιοποίηση και εφαρμογή των πορισμάτων της σύγχρονης έρευνας σε θέματα  που άπτονται της Παιδαγωγικής, της Κατηχητικής, της Ποιμαντικής, των Νέων Τεχνολογιών και της Επικοινωνίας.

Το σεμινάριο διαρκεί 50 ώρες και περιλαμβάνει 6 θεματικές ενότητες:

Η πρώτη θεματική ενότητα αναφέρεται στις γενικές αρχές της σύγχρονης Παιδαγωγικής, της ψυχολογίας παιδιών και εφήβων και στη διαχείριση συμπεριφορών της παιδικής και εφηβικής ηλικίας (14 ώρες).

Η δεύτερη θεματική ενότητα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες στη διακονία του εκκλησιαστικού κατηχητικού έργου (10 ώρες).

Η τρίτη αναπτύσσει τη στοχοθεσία και οργάνωση των κατασκηνωτικών προγραμμάτων (12 ώρες).

Η τέταρτη θεματική περιλαμβάνει θέματα λατρείας της Εκκλησίας (4 ώρες).

Η πέμπτη αναλύει την οικουμενικότητα του μηνύματος του Ευαγγελίου και υποστηρίζει τη συνύπαρξη με νέους άλλων πολιτιστικών καταβολών (4 ώρες).

Η έκτη θεματική ενότητα προσδιορίζει τα μορφωτικά και πνευματικά εφόδια  στελεχών ενοριακών και κατασκηνωτικών πρωτοβουλιών (6 ώρες).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες από 18 ετών και άνω που απασχολούνται σε εθελοντική ή και στοιχειωδώς αμειβόμενη βάση σε Μητροπόλεις.

Μετά το πέρας της φοίτησης, θα χορηγηθούν:

(α) Βεβαίωση συμμετοχής

(β) Πιστοποιητικό επιμόρφωσης

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 18/08/2013 έως 25/09/2013 και μόνον ηλεκτρονικά.

Την αίτηση θα τη βρείτε στην ιστοσελίδα της δια βίου μάθησης του Α.Π.Θ.

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

2. Τίτλοι Σπουδών

3. Πιστοποιητικά τίτλου σπουδών ξένων γλωσσών (εάν υπάρχουν)

Τα σεμινάρια θα γίνονται στο Εργαστήριο Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κάθε Παρασκευή, σε τρεις κύκλους 15.00-16.30/16.45-18.15 και 18:30-20:00.

Το κόστος συμμετοχής σε αυτό το αυτοχρηματοδοτούμενο Σεμινάριο Επιμόρφωσης είναι συμβολικό και ανέρχεται στο ποσό των 30 Ευρώ, που καταβάλλεται με την εγγραφή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Λέκτορα Μαρία Ράντζου (rantzou@theo.auth.gr) και τις γραμματείς του προγράμματος Φυλλίνα Μπακογλίδου (baby_llino@hotmail.com) τηλ.: 6976587683 και Μαρία Βογιατζή (marvg@otenet.gr) τηλ.: 6946711992.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.