Προσοχή! Αλλαγές στο πρόγραμμα του Διαθρησκειακού Συμποσίου με θέμα: ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

ATT00044Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος δεν θα παραστεί στην έναρξη του Διαθρησκειακού Συμποσίου την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Ο χαιρετισμός θα γίνει στις 19.00-19.20 από τον Γραμματέα του Κέντρου «Μητρ. Παντελεήμων Παπαγεωργίου», κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ (Μ.Τh) εξ ονόματος του Επ. Προέδρου, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. ΑΝΘΙΜΟΥ.

Θα ακολουθήσει ο χαιρετισμός και η κήρυξη της έναρξης του Συμποσίου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, Καθηγητή ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΣΤΑΜΟΥΛΗ, ο οποίος και θα προεδρεύσει κατά την πρώτη συνεδρία του Συμποσίου.

Το Σάββατο το πρωί στις 11.20-11.40 θα γίνει η εισήγηση του Δρ. Θεολογίας του Πανεπιστημίου ΑΝΤΟΝΙΑΝUM κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΑ με θέμα «Διαθρησκειακός διάλογος και θεολογία των θρησκειών. Το παράδειγμα της ρωμαιοκαθολικής θεολογίας».

Το Σάββατο το απόγευμα κατά την τέταρτη συνεδρία του συμποσίου θα γίνει στις 18.10-18.30 η εισήγηση του κ. ΠΑΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (Μ.Τh. του ΑΠΘ) «Προς μια θεολογία των θρησκειών: Το καινοδιαθηκικό υπόβαθρο» υπό την προεδρία του καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΤΖΕΛΟΥ.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.