Απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης παρακολουθούν στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ πρόγραμμα ελληνικής γλώσσας και Πολιτισμού

Της καθηγήτριας του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ Δήμητρας Κούκουρα

«Οι απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστόνης θεωρούν αυτό το εκπαιδευτικό τους ταξίδι, καθ’ οδόν προς την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, αποκορύφωμα των θεολογικών τους σπουδών. Πρόκειται για εντατικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού και για μία εις βάθος γνωριμία με τα μνημεία και τη ζωή της ευρύτερης περιοχής και  της πόλης του Απ. Παύλου, του Αγίου Δημητρίου, των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Κανένας από εκείνους που κάθε χρόνο συμμετέχουν δεν ξεχνάει αυτήν την ξεχωριστή ευλογία και  την κρατά  πάντα μέσα στην καρδιά του», δήλωσε ανάμεσα στ’ άλλα ο Καθ. κ. Τιμόθεος Πατίτσας, υπεύθυνος της ομάδας 20 φετινών αποφοίτων, προσφωνώντας τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Καθ. κ. Μιχαήλ Τρίτο, τον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας Καθ. κ Χρυσόστομο Σταμούλη και Καθηγητές των δύο Τμημάτων.

Εξάλλου με θερμούς λόγους χαιρέτισε τη φιλοξενούμενη ομάδα ο Κοσμήτορας κ. Τρίτος τονίζοντας τον διορθόδοξο χαρακτήρα της Σχολής, τους στενούς δεσμούς της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Αθωνική Πολιτεία και την εγρήγορσή της για τα σύγχρονα προβλήματα. Ομοίως ο Πρόεδρος κ. Σταμούλης τους καλωσόρισε εκφράζοντας τη χαρά του για την επιτυχία των θερινών εντατικών μαθημάτων, διαρκείας τριών εβδομάδων, με την ευθύνη της Καθ. κ. Δήμητρας Κούκουρα, που αποτελούν μία πτυχή των διμερών μορφωτικών σχέσεων ανάμεσα στη Θεολογική  Σχολή της Βοστώνης και τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Οι άλλες δύο περιλαμβάνουν ανταλλαγές εκατέρωθεν εκπαιδευτικών και φοιτητών για τον προπτυχιακό και τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών με τη στήριξη του ΑΠΘ και του ΙΚΥ.

HC_21

Όπως τονίστηκε από όλους τους ομιλητές, τα μορφωτικά αυτά προγράμματα συμβάλλουν στη διατήρηση και διαρκή ενίσχυση των πνευματικών δεσμών των δύο Σχολών και της Ομογένειας της Αμερικής με την Ελλάδα και  έχουν εντατικοποιηθεί στα χρόνια της αρχιερατείας του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, Επίτιμου διδάκτορα του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ και εκλεκτού τέκνου της Θεσσαλονίκης, του οποίου την ευλογία και τους αναστάσιμους χαιρετισμούς μετέφεραν οι σπουδαστές προς τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.