Χαιρετισμός του Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Χρυσόστομου Σταμούλη στην Ημερίδα για τη μεθοδολογία έρευνας και συγγραφής επιστημονικών εργασιών

Σεβαστοί πατέρες,
κυρίες συναδέλφισσες, κύριοι συνάδελφοι,
αγαπητές φοιτήτριες και φοιτητές,

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η δημιουργία συνιστά λόγο υπάρξεως. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε ενέργεια κινείται προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορεί παρά να γίνεται αποδεκτή με χαρά και ενθουσιασμό. Και είναι σαφές, πως η σημερινή Ημερίδα για τη Μεθοδολογία έρευνας και συγγραφής επιστημονικών εργασιών, που εισηγήθηκαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ και την διοργάνωση της οποίας οι ίδιοι ανέλαβαν, αποτελεί μια τέτοια δημιουργική προσπάθεια, με προθέσεις αγαθές και συγκεκριμένες. Μάλιστα, θα έλεγα πως το θέμα που επέλεξαν είναι καίριο και άκρως σημαντικό για την επιστήμη στο σύνολό της, αλλά και τη θεολογία ειδικότερα. Η μέθοδος δεν είναι ένας ανούσιος τύπος, ένας ξερός ακαδημαϊσμός. Αντίθετα, συνιστά ουσιώδες στοιχείο του τελικού αποτελέσματος, καθώς επιλέγει και αρχιτεκτονεί υλικά, που εν τέλει ορίζουν καθοριστικά τη μορφή της κατασκευής.

Ως εκ τούτου και εκ μέρους του Τμήματός μας, από καρδιάς χαιρετίζω τούτη την προσπάθεια και εύχομαι στους διοργανωτές-φοιτητές μας, αλλά και σε όλους όσοι λαμβάνουν μέρος, καλή επιτυχία.

                                                                                       Με τιμή

                                                                     Χρυσόστομος Α. Σταμούλης

                                       Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.