Χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. στην ημερίδα με θέμα: "Μεθοδολογία Έρευνας και Συγγραφής Επιστημονικών Εργασιών".

Κυρία Αντιπρύτανις,

Κύριε Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.,

Κύριε Πρόεδρε του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.,

Σεβαστοί κύριοι/ρίες Καθηγητές/τριες,

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,

Ευρισκόμενος στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Μαρτυρικό Φανάρι της Βασιλίδος των Πόλεων, μετά πολλής χαράς πληροφορήθηκα, την υπό της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής, άρτια προετοιμασία και διοργάνωση της αποφασισθείσας ημερίδας του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. “Απόστολος Ιάσων ο Θεσσαλονικεύς”, υπό το θέμα: “Μεθοδολογία Έρευνας και Συγγραφής Επιστημονικών Εργασιών”.

Μακρόθεν βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας χαιρετίσω εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου και της οργανωτικής επιτροπής, στην τελετή έναρξης της παρούσας ημερίδας, η οποία σε πείσμα των καιρών και παρά της οικονομικές δυσχέρειες διοργανώθηκε από τα πενιχρά έσοδα του συλλόγου μας, χωρίς καμιά χορηγία, αλλά με βάση το δημιουργικό πνεύμα και την καλή διάθεση των συναδέλφων σας, στους οποίους εμπιστευθήκατε την διετή διοίκηση του συλλόγου, κυρίως όμως με την υποστήριξη των σεβαστών και λίαν αγαπητών μας καθηγητών, που στέκονται πάντα στο πλευρό μας.

Πρόκειται για τη συνέχεια μιας καθιερωμένης σειράς ημερίδων και συνεδρίων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των μεταπτυχιακών συναδέλφων, και απαντούν στις προκλήσεις της επιστήμης και της κοινωνίας του σήμερα. Στην παρούσα ημερίδα συμμετέχουν ένδεκα διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές όλων των βαθμίδων και των τομέων, καθώς επίσης και δύο μεταπτυχιακοί σας συνάδελφοι, οι οποίοι προσκομίζουν τα επιστημονικά τους εργαλεία, την εμπειρία, και την μεθοδολογία της έρευνας και συγγραφής των επιστημονικών εργασιών. Δεν έχουμε παρά να τους ευχαριστήσουμε θερμά, που δέχτηκαν με προθυμία να συμμετάσχουν και να κοσμήσουν με την προσωπική, αλλά και επιστημονική τους παρουσία τις εργασίες της ημερίδας.

Από τη θέση αυτή αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τα μέλη της τριμελούς οργανωτικής επιτροπής και την γραμματεία, που ανιδιοτελώς συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση αυτής της ημερίδας. Θα ήμουν αγνώμων αν δεν απηύθυνα εγκάρδιες ευχαριστίες στην τριμελή επιστημονική επιτροπή, που είχε την ευγενική προθυμία να αγκαλιάσει την πρωτοβουλία μας αυτή, και να συνεργαστεί με την οργανωτική επιτροπή σε κάθε βήμα. Η συνεργασία αυτή συνιστά απόδειξη, πως όταν οι καθηγητές αγκαλιάζουν τα οράματά των νέων επιστημόνων, ως δικών τους τέκνων, χωρίς να τα αποθαρρύνουν και να απαξιώνουν την δημιουργική τους διάθεση, τότε πραγματικά γίνονται αρωγοί στο μέλλον που θέλουν να οικοδομήσουν, μακρυά από τις αστοχίες του παρελθόντος.

Χαιρετίζοντας όλα τα συμμετέχοντα μέλη της παρούσας ημερίδας, μιας μεγάλης ακαδημαϊκής οικογένειας, αυτής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο χαίρει όλο και υψηλότερων διακρίσεων και θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη αξιολόγησης, επί της παρούσας πρυτανικής αρχής, εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της ημερίδας που θα ακολουθήσουν, καθώς επίσης καλό υπόλοιπο και καλή καρποφορία του αγώνα, της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

ο Πρόεδρος

 Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.