Διήμερο εκδηλώσεων στη μνήμη των πρώτων θυμάτων του Ολοκαυτώματος από τη Θεσσαλονίκη

Στη μνήμη των πρώτων θυμάτων του Ολοκαυτώματος από τη Θεσσαλονίκη, διοργανώνεται διήμερο εκδηλώσεων υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με το γενικό τίτλο: «Ποτέ ξανά. Θεσσαλονίκη-Άουσβιτς. 70 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού».

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

(α) Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Έκθεση «Θεσσαλονίκη: το άνθος των Βαλκανίων», με επιμέλεια του ιδρύματος Yad Vashem, στο φουαγιέ του Δημοτικού Μεγάρου, Εγκαίνια έκθεσης: στις 17.00.

(β) Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Πορεία ανάμεσα σε δύο συμβολικά σημεία μαρτυρίου των Εβραίων της Θεσσαλονίκης: Αφετηρία θα είναι η πλατεία Ελευθερίας, στην οποία άρχισαν τα ανθεβραϊκά μέτρα τον Ιούλιο του 1942. Ώρα: 11.30. Προορισμός θα είναι ο Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός, αφετηρία των θανάσιμων εκτοπίσεων: 12.30.

γ) Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Στις 20.30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ συναυλία Σεφαραδίτικης μουσικής (λαντίνο) “The Jewish Soul”, με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη μνήμη των 50.000 Θεσσαλονικέων Εβραίων που  θανατώθηκαν από τους Ναζί.

Φορείς διοργάνωσης της συναυλίας είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα και το Παγκόσμιο Ισραηλιτικό Συμβούλιο.

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη συναυλία θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο email: pr@auth.gr και στα τηλ: 2310 996751 2310 996695 2310 997168. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και διοργανώνονται από την Ισραηλιτική Κοινότητα, την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, το Παγκόσμιο Ισραηλιτικό Συμβούλιο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η έκθεση γίνεται και με την υποστήριξη της Καναδικής Πρεσβείας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το διήμερο, επισκεφτείτε τους παρακάτω σύνδεσμους:

http://70neveragainthessaloniki.blogspot.gr/

http://www.youtube.com/watch?v=aL4wIjHKuzY&feature=em-uploademail

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.