Παρουσίαση βιβλίου "Ουσιαστική μάθηση με την τεχνολογία"

Οι εκδόσεις Μέθεξις σε συνεργασία με τα πολυκαταστήματα Public οργάνωσαν παρουσίαση του βιβλίου «Ουσιαστική μάθηση με την τεχνολογία», σε μετάφραση της Βασιλικής Μητροπούλου, επίκουρης καθηγήτριας του ΑΠΘ. Η παρουσίαση έγινε στο Public (Τσιμισκή 24) της Θεσσαλονίκης. Για το βιβλίο μίλησαν οι: Δημήτρης Γεωργίου, αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Μπίκος, αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ και η συγγραφέας. Την παρουσίαση συντόνιζε εκ μέρους του εκδοτικού οίκου η Νατάσσα Γαλάνη.

 

Η «Ουσιαστική Μάθηση με την Τεχνολογία» παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για να υποστηρίξει την ουσιαστική μάθηση.

Η έκδοση δομείται πάνω σε διαδικασίες μάθησης όπως έρευνα, ανακάλυψη, γραφή, μοντελοποίηση, οπτικοποίηση, σχεδιασμό, επικοινωνία, δημιουργία κοινοτήτων κ.ά, και κάθε κεφάλαιο περιγράφει αναλυτικά κάποια διαδικασία μάθησης με και όχι από την τεχνολογία, προσφέροντας παραδείγματα με αντίστοιχα λογισμικά.

Το βιβλίο δεν διαπραγματεύεται συγκεκριμένα σχέδια μαθημάτων. Άλλωστε, όπως αναφέρουν και οι συγγραφείς του, «κάτι τέτοιο θα αποτελούσε περισσότερο βιβλίο μαγειρικής». Αναμφισβήτητα πάντως αποτελεί ένα «εργαλείο «στα χέρια των εκπαιδευτικών, προκειμένου να ενθαρρύνουν τους μαθητές τους στην ανάληψη ευθυνών και στην ενεργό συμμετοχή τους στη δόμηση της προσωπικής τους ουσιαστικής μάθησης.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.