ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. κ. ΠΕΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Περιποιεί τιμή για το Τμήμα Θεολογίας η βράβευση του ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ  κ. Πέτρου Βασιλειάδη, όπως ανέφερε και ο ίδιος στη σύντομη αντιφώνησή του κατά την βράβευσή του, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, 14 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00, στο αμφιθέατρο του ΚΕ.Δ.Ε.Α. κατά την εορταστική εκδήλωση, με θέμα «Απολογιστική Εκδήλωση Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών Α.Π.Θ., για το έτος 2012», την οποία διοργάνωσε το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Στόχοι του Προγράμματος «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Α.Π.Θ.» είναι η ουσιαστική επαφή των φοιτητών με τους εν δυνάμει χώρους απασχόλησης, η ενημέρωση των φοιτητών για τις τάσεις της αγοράς και τις δεξιότητες που απαιτούνται, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των πτυχιούχων, η διοχέτευση στην αγορά εργασίας πτυχιούχων με επαγγελματική πείρα καθώς και η δημιουργία ενός σταθερού δεσμού μεταξύ του Πανεπιστημίου και του φοιτητικού δυναμικού με την αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, έγινε και η καθιερωμένη Απολογιστική Εκδήλωση για το έτος 2012, στην οποία βραβεύτηκαν φοιτητές και επόπτες φορέων υποδοχής με τις καλύτερες πρακτικές, για το έτος 2012.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό της αντιπρυτάνεως Έρευνας του ΑΠΘ κ. Σοφίας Α. Κουίδου-Ανδρέου, και την παρουσίαση του απολογισμού του προγράμματος για το έτος 2012, από τον ιδρυματικά υπεύθυνο του προγράμματος, Αν. Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ., κ. Αντώνιο Κορωναίο, ενώ στη συνέχεια μίλησαν για τις εμπειρίες τους και οι  ιδρυματικά υπεύθυνοι των πανεπιστημίων Θεσσαλίας, Αθηνών και Κρήτης, καθ. Κ. Δόμνα Κακανά, Δήμητρα Κουτσούκη και Μιχάλης Τουρουδάκης αντίστοιχα. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις φοιτητών, εποπτών φορέων υποδοχής, και επιστημονικά υπευθύνων των Σχολών/Τμημάτων, μεταξύ των οποίων και του υπευθύνου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας κ. Η. Ρεράκη, οι οποίοι αποτύπωσαν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Ακολούθησε η απονομή ειδικής τιμητικής πλακέτας στους φοιτητές και στους Επόπτες των Φορέων Υποδοχής, Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή αναμνηστικής πλακέτας σε τρεις επιστημονικά υπευθύνους του Προγράμματος, οι οποίοι πρόσφατα αφυπηρέτησαν: στην Αν. Καθηγήτρια του Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας κ. Αικατερίνη Βρέττα-Πανίδου, τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας κ. Πέτρο Βασιλειάδη, και τον Καθηγητή του Τμήματος Χημείας κ. Ιωάννη Στράτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι Σχολές/Τμήματα του ΑΠΘ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι (αλφαβητικά): Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Βιολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γεωλογίας, Γεωπονική Σχολή, Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Θεολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Κτηνιατρική Σχολή, Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Μηχανολόγων Μηχανικών, Οικονομικών Επιστημών, Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, Πολιτικών Επιστημών, Πολιτικών Μηχανικών, Φυσικής, Χημείας, Χημικών Μηχανικών και Ψυχολογίας.

Το Πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Α.Π.Θ.» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους, και έχει διάρκεια από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013. Μετά την αφυπηρέτηση του κ. Βασιλειάδη επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος για το Τμήμα Θεολογίας ανέλαβε ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Χρυσόστομος Σταμούλης.

Ειδικά για το Τμήμα Θεολογίας το πρόγραμμα (http://praktikitheo.web.auth.gr) έχει σκοπό να προσφέρει στους φοιτητές τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την άσκησή τους σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε κοινωνικούς φορείς (κοινωφελή ιδρύματα, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς) και σε ενορίες. Περιλαμβάνει τρεις κατευθύνσεις: α. Πρακτική άσκηση διδακτικής του Μ.Θ. στη  Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με υπεύθυνους τους καθηγητές κ. Ιωάννη Κογκούλη και Βασιλική Μητροπούλου, β. Πρακτική άσκηση ποιμαντικού έργου σε ενορίες  και Μητροπόλεις, με υπεύθυνους τους καθηγητές π. Βασίλειο Καλλιακμάνη και Ανέστη Κεσελόπουλο. Και γ. Πρακτική άσκηση κοινωνικού έργου στην Εκκλησία, τους Ο.Τ.Α. και σε Μ.Κ.Ο, με υπεύθυνους τους καθηγητές κ. Ιωάννη Πέτρου και Νίκη Παπαγεωργίου, και τον λέκτορα κ. Χρήστο Τσιρώνη. Η όλη διεκπεραίωση και γραμματειακή υποστήριξη ανατέθηκε στον διδάκτορα του Τμήματος κ. Πέτρο Παναγιωτόπουλο. Το πρόγραμμα, με απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος, είναι οργανικά ενταγμένο στο υποχρεωτικό μάθημα «Διδακτική του Μαθήματος των Θρησκευτικών», και αναγράφεται στον Οδηγό Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας.

Δείτε παλαιότερες φωτογραφίες από εκδήλωση του προγράμματος στη Θεολογική Σχολή παρακάτω:

Τμήμα Θεολογίας

Share this post
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.