Συγχαρητήρια επιστολή του Moderator της CWME προς το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ για τη διοργάνωση του οικουμενικού συμποσίου προς τιμήν του καθηγητή Πέτρου Βασιλειάδη

Χαιρετισμοί από την Επιτροπή για την Παγκόσμια Ιεραποστολή και τον Ευαγγελισμό (CWME)

Εκ μέρους της καθηγήτριας κ Kirsteen Kim, αντιπροέδρου της Επιτροπής για την Παγκόσμια Ιεραποστολή και τον Ευαγγελισμό (CWME) του Π.Σ.Ε, του Δρ Jooseop Kuem, διευθυντή της CWME και όλης της Επιτροπής, είναι τιμή μου ως συντονιστού (moderator) της Επιτροπής, να συγχαρώ το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση ενός οικουμενικού συμποσίου με θέμα: “Ο Οικουμενικός Διάλογος στον 21ο αιώνα: Πραγματικότητα-Προβλήματα-Προοπτικές», από 14 έως 15 Ιανουαρίου του 2013, προς τιμήν του καθηγητή Πέτρου Βασιλειάδη.

Ο Καθηγητής Πέτρος Βασιλειάδης είναι αναπόσπαστο μέρος της Επιτροπής για την Παγκόσμια Ιεραποστολή και τον Ευαγγελισμό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ως μέλος της Επιτροπής  κατά την προηγούμενη θητεία της (1998-2006), ο καθηγητής Πέτρος Βασιλειάδης έχει συμβάλει πάρα πολύ στην ζωή και το έργο της. Η βαθιά θεολογική του συμβολή έχει πολύ μεγάλη αξία για την παγκόσμια οικουμενική κοινότητα. Οι θεολογικές του ρίζες στην Ορθόδοξη παράδοση, η βαθιά του ενασχόληση με τη βιβλική θεολογία, η εκτίμησή του για την θεολογία της συνάφειας και την προφητική θεολογική, καθώς και η διαθρησκειακή του ευαισθησία έχουν κάνει τη συνεισφορά του ιδιαίτερα ξεχωριστή. Η ηγετική του φυσιογνωμία βοήθησε τα μέγιστα στην διοργάνωση του παγκόσμιου ιεραποστολικού συνεδρίου στην Αθήνα το 2005. Έχει διατελέσει, επίσης, οργανωτής στο Παγκόσμιο Ιεραποστολικό εκατονταετές Συνέδριοτο 2010 στο Εδιμβούργο. Η νέα διακήρυξη για την Ιεραποστολή και τον Ευαγγελισμό, που πλέον έχει υιοθετηθεί επίσημα από το ΠΣΕ, είναι ένας άλλος τομέας στον οποίο ο καθηγητής Βασιλειάδης έχει μεγάλη συνεισφορά. Συνέδραμε στη Επιτροπή  CWME ως μέλος της συντακτικής ομάδας που προετοίμασε τη νέα διακήρυξη για την Ιεραποστολή. Τα άρθρα που έχει γράψει για διάφορα ιεραποστολικά θέματα στο International Review of Mission πιστοποιούν τη θεολογική συμβολή του στον οικουμενικό ιεραποστολικό διάλογο. Η συμβολή του σε άλλους τομείς της  οικουμενικής κίνησης, όπως στο Πίστη και Τάξη, την Ειδική Επιτροπή, τον τομέα για τη Δικαιοσύνη, την Ειρήνη και την Ακεραιότητα της Δημιουργίας, τον διαθρησκειακό διάλογο, έχουν επίσης ευρέως αναγνωριστεί.

Η Επιτροπή για την Παγκόσμια Ιεραποστολή και τον Ευαγγελισμό χαίρεται ιδιαιτέρως που το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει αυτό το σημαντικό συμπόσιο προς τιμήν του Καθηγητή Βασιλειάδη. Η Επιτροπή αναπέμπει τις προσευχές της και αποστέλει τις καλύτερες ευχές για το συμπόσιο. Είναι  ελπίδα μας ότι ο εν Τριάδι Θεός θα συνεχίσει να κάνει χρήση της παρουσίας του Καθηγητή Πέτρου Βασιλειάδη και της θεολογικής του σκέψης για την προώθηση της Βασιλείας του Θεού επί της γης.

Με όλες τις ευχές και θερμούς χαιρετισμούς
Μητροπολίτης Geevarghese Coorilos
Moderator της CWME

Μετάφραση στα ελληνικά: Νίκος Δημητριάδης, Δρ. Θεολογίας ΑΠΘ

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.