H Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης για τον νέο Πατριάρχη Αντιοχείας

Η Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. συγχαίρει θερμά τον από Δυτικής και Κεντρώας Ευρώπης νεοεκλεγέντα Πατριάρχη της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας, Συρίας, Αραβίας, Κιλικίας, Ιβηρίας, Μεσοποταμίας και πάσης Ανατολής κ.κ. Ιωάννην. Καυχάται εν Κυρίω, γιατί ο νέος Πατριάρχης είναι διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ελληνομαθής και φίλος της Ελλάδος. Ευελπιστεί ότι η σύνεση, η διάκριση και η διορατικότητα, αρετές πού διακρίνουν τον νέο Πατριάρχη, θα αποτελέσουν βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχή σύγχρονη πορεία του ιστορικού αυτού πρεσβυγενούς Πατριαρχείου και θα συμβάλλουν στην επίτευξη της ειρήνης στην πολυτάραχη αυτή περιοχή.

ΜΕ ΤΙΜΗ

Ο ΚΟΣΜΗΤΩΡ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΜΙΧΑΗΛ Γ. ΤΡΙΤΟΣ

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ

To Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του για την εκλογή του μητροπολίτη Κεντρικής Ευρώπης Iωάννη Yazigi ως νέου Πατριάρχη Αντιοχείας, ενός από τα παλαίφατα Πατριαρχεία του Ορθόδοξου Κόσμου. Το Πανεπιστήμιό μας έχει κάθε λόγο να χαίρεται ιδιαίτερα για την ανάδειξη του μητροπολίτη Iωάννη Yazigi στον πατριαρχικό θρόνο της Αντιόχειας, επειδή ο νέος πατριάρχης Αντιοχείας πραγματοποίησε τις διδακτορικές του σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου μας και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα με σύμβουλο τον αείμνηστο καθηγητή της Λειτουργικής στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, Ιωάννη Φουντούλη.

Ευχόμαστε στο νέο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη υγεία και δύναμη στα νέα, σημαντικά εκκλησιαστικά καθήκοντα που αναλαμβάνει σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τους χριστιανούς του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Το Πανεπιστήμιό μας από την πλευρά του θα παραμείνει πάντοτε ένας σημαντικός πυλώνας εκπαίδευσης και ένας φιλόξενος χώρος διαμονής για όλα τα στελέχη του Πατριαρχείου Αντιο­χείας που ήδη επί δεκαετίες επιλέγουν να πραγματοποιήσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

 Οι Πρυτανικές Αρχές,
Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.