Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο Άρτος Ζωής και η Ελληνική Βιβλική Εταιρία διοργάνωσαν εκδήλωση προς τιμήν του καθηγητή Otfried Hofius, με την ευκαιρία των 75ων γενεθλίων του και της έκδοσης του βιβλίου του: Η Αλήθεια του Ευαγγελίου, εκδόσεις Άρτος Ζωής, Αθήνα 2012, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 17.00 στο αμφιθέατρο Αργυριάδη (Κεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30). Παρακάτω μπορεί κανείς να δει το πρόγραμμα του συνεδρίου. Οι φωτογραφίες είναι του επίκουρου καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ Χαράλαμπου Ατματζίδη.

5.0 μ.μ. Εισαγωγικοί χαιρετισμοί (Σταύρος Ζουμπουλάκης, Μιχαήλ Χατζηγιάννης).

5.20 μ.μ. Χρήστος Καρακόλης, εκλεγμένος αναπληρωτής καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ. «Otfried Hofius: Μια περιήγηση στον βίο και στο έργο του».

6.20 μ.μ. Χαράλαμπος Ατματζίδης, επίκουρος καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. «Ο καθηγητής Otfried Hofius ως ερμηνευτής της Βίβλου».

6.40 μ.μ. Παναγιώτης Κανταρτζής, ποιμένας της Α’ Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Αθηνών. «Ιλασμός και καταλλαγή: Ο σταυρός στη σκέψη του Otfried Hofius».

7.0 μ.μ. π. Δημήτριος Μπαθρέλλος, διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Institute for Orthodox Christian Studies (Καίμπριτζ). «Η χριστολογία του Otfried Hofius». 7.20 μ.μ. Otfried Hofius, ομότιμος καθηγητής της Καινής Διαθήκης στην Ευαγγελική Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Τυβίγγης. «Το ερώτημα περί του “ιστορικού Ιησού” ως θεολογικό πρόβλημα».

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.