Εκπομπή "Ανιχνεύσεις" στην ΕΤ 3. Αφιέρωμα στο διατμηματικό συνέδριο "Στοχασμός του Θανάτου: Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις"

Την Τετάρτη το βράδυ στις 23.00 στην ΕΤ 3, στην εκπομπή Ανιχνεύσεις καλεσμένοι του δημοσιογράφου Παντελή Σαββίδη ήταν οι καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: Βασίλης Κάλφας (καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής), Γιάννης Σειραδάκης (καθηγητής του Τμήματος Φυσικής), Ζαχαρίας Σκούρας (καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας), Ζήσης Παπαδημητρίου (ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Νομικής), Χρυσόστομος Σταμούλης (καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας).

Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στο διεπιστημονικό-διατμηματικό συνέδριο, το οποίο διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο κτήριο του νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης και το θέμα του είναι: Στοχασμός του Θανάτου: Διεπιστημονικές Συζητήσεις. Οι εργασίες του Συνεδρίου είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Επαμεινώνδα Βαμπούλη. Ο θάνατος των αστεριών, η γνωριμία με την επιστήμη του θανάτου, ο θρήνος και το πένθος, ο θάνατος μέσα από τα μάτια του ιατροδικαστή, κοινωνιολογικές προσεγγίσεις του τέλους της ζωής, ζώντας και ξεπερνώντας το θάνατο, ο θάνατος ως προϋπόθεση αυθεντικότητας, ο ψηφιακός θάνατος, η έννοια και το βίωμα του θανάτου στις θρησκείες του κόσμου, το βασίλειο των νεκρών κατά την ιουδαϊκή σοφιολογική γραμματεία, ο θάνατος στην κέλτικη μυθολογία και παράδοση αλλά και ο θάνατος του Πλάτωνα, του Χομπς και του Σπινόζα είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Το τριήμερο αυτό συνέδριο διοργανώνεται από τη Φοιτητική Πρωτοβουλία Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Συνεδρίων Α.Π.Θ. (http://synedrianeon.blogspot.gr/), η οποία είναι μια ανοιχτή ομάδα φοιτητών, μη θεσμική και αυστηρά μη κομματική, η οποία ασχολείται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και συνεδρίων που έχουν σκοπό τη διερεύνηση, την πληροφόρηση και τον προβληματισμό γύρω από ορισμένα θέματα επιστημονικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.