ΤΟ ΒΗΜΑ – Αντί για το ρόπαλο, τη γροθιά και τον ξυλοδαρμό

Άρθρο της καθηγήτριας του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Δήμητρας Κούκουρα στην εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής σχετικά με τα πρόσφατα επεισόδια 

Αντί για την τρομοκρατία θα μπορούσε να είναι δημιουργική συμπαράσταση και αλληλεγγύη ουσιαστική. Ο λόγος για τα πρόσφατα επεισόδια στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Οι απολυμένοι υπάλληλοι της καθαριότητας, διαψευσμένοι από επίσημες υποσχέσεις, με ορμητήριο την Πρυτανεία που έχουν καταλάβει, εκφράζουν την οργή τους επιβάλλοντας όγκους σκουπιδιών, σχισμένες σακούλες με απόβλητα των ιατρικών και χημικών εργαστηρίων, και φραγμένες αποχετεύσεις. Οι ολιγάριθμοι πειθαρχημένοι νεαροί στέκουν νυχθημερόν στο πλευρό τους, για να περιφρουρήσουν από κοινού την «απεργία» πρώην εργαζομένων, με τη γροθιά, την κλωτσιά, την απειλή και τον εκφοβισμό. Δηλαδή με τη βία και την τρομοκρατία εις βάρος οποιουδήποτε διανοηθεί να έχει διαφορετική άποψη και επιχειρεί να εξαλείψει τις αυξανόμενες εστίες μόλυνσης. Γύρω τους φοιτητικός κύκλος υπερασπιστών.

Ο διάλογος με τους εκπροσώπους των τριών ομάδων των εισβολέων στη Σχολή μας έγινε πάνω σε έναν παχύ τάπητα απορριμμάτων, πάνω σε αναρίθμητα υγρά και στερεά σκουπίδια και σακούλες ξεσχισμένες από την οργή των εισβολέων. Μετά τον ξυλοδαρμό δύο φοιτητών, μιας φοιτήτριας και ενός καθηγητή, που υπερασπίστηκε μια συνάδελφό του, ακολούθησε η έντονη μετ’ απειλητικών χειρονομιών λεκτική επικοινωνία. Για τους βίαιους επισκέπτες μας το δίκαιο υπάρχει μόνο στους απολυμένους. Η απειλή της υγείας των υπολοίπων ογδόντα χιλιάδων της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν συζητείται. Η λύση αδιαπραγμάτευτη: «Αν σας ενοχλούν τα σκουπίδια, να κλείσετε τη Σχολή, αλλιώς ως τα Χριστούγεννα θα κλείσουμε εμείς όλο το Πανεπιστήμιο».

Διαβάστε το πλήρες άρθρο παρακάτω:

ΤΟ ΒΗΜΑ – Αντί για το ρόπαλο, τη γροθιά και τον ξυλοδαρμό – γνώμες.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.