Τελέστηκε ο αγιασμός για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο

Τελέστηκε σήμερα στις 12.00 ο καθιερωμένος αγιασμός για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο. Το Δ΄ αμφιθέατρο του  πρώτου ορόφου της σχολής γέμισε ασφυκτικά από τους πρωτοετείς φοιτητές των δύο Τμημάτων που παραβρέθηκαν στην τελετή. Στο αμφιθέατρο βρίσκονταν επίσης εκτός από τους καθηγητές της σχολής, αρκετοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθώς και μέλη του διοικητικού προσωπικού. Η χορωδία της σχολής υπό τη διεύθυνση του επικ. καθ. της Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας π. Σπυρίδωνα Αντωνίου έψαλε κατά τη διάρκεια του αγιασμού, ενώ το αποστολικό ανάγνωσμα διάβασε ο καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας κ. Χρήστος Οικονόμου.

Στους πρωτοετείς φοιτητές μίλησαν ο Παναγιώτατος και ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής κ. Μιχάλης Τρίτος. Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στις σπουδές κατά το παρελθόν και το σήμερα, στη σχέση των θεολόγων με την εκκλησία και την κοινωνία, στο μάθημα των θρησκευτικών, ενώ προέτρεψαν τους νέους φοιτητές να παρακολουθούν ανελλιπώς όλα τα μαθήματα και να καταρτίζονται διαρκώς με επιπλέον εφόδια για τη μελλοντική τους επαγγελματική αποκατάσταση.

Χαιρετισμούς και ευχές για καλές σπουδές απηύθυναν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας, αναπλ. καθ. κ. Φώτιος Ιωαννίδης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, καθ. κ. Αθανάσιος Καραθανάσης. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας, καθ. κ. Χρυσόστομος Σταμούλης απουσίαζε σε συνέδριο για τον θρησκευτικό τουρισμό που διεξαγόταν από το πρωί στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο Παναγιώτατος έδωσε στους τρεις πρώτους εισακτέους του κάθε Τμήματος της Θεολογικής Σχολής από μία Καινή Διαθήκη, ενώ όλοι οι πρωτοετείς θα πάρουν επίσης την Καινή Διαθήκη τις επόμενες μέρες από το γραφείο της κοσμητείας ως δώρο για την επιτυχία τους να εισέλθουν στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.

Δείτε και την ανάρτηση στην Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Amen.gr

http://www.amen.gr/article11163

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.