Διάλεξη του Καθηγητή Biomechanics Νικολάου Στεργίου στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

Την ερχόμενη Τρίτη 26 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του μαθήματος Εισαγωγή στην Ηθική του 7ου εξαμήνου (Αίθουσα Στ΄ της Θεολογικής Σχολής, ώρα 11.00-13.00), ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα (ΗΠΑ) κ. Νίκος Στεργίου θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα: «Σύγχρονη Έρευνα στο πεδίο των Biomechanics και Ορθόδοξη Θεολογία». Στην ομιλία του ο Καθηγητής Ν. Στεργίου θα αναφερθεί στα επιτεύγματα που έχουν πραγματοποιηθεί στον τομέα μελέτης της ανθρώπινης κίνησης (προσθετικά μέλη, προσομοιώσεις, ενίσχυση της ανθρώπινης κίνησης κ.ά.), αλλά και στη σημασία της ορθόδοξης χριστιανικής πνευματικότητας στους προσανατολισμούς της σύγχρονης έρευνας.

Ο καθ. Ν. Στεργίου γεννήθηκε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Τμήματος Biomechanics στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας Νεμπράσκα στην πόλη της Ομάχα (UNO), Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας της Μεταβλητότητας της Ανθρώπινης Κίνησης, Διακεκριμένος Διευθυντής Έρευνας και Κοσμήτορας του Τμήματος Βιομηχανικής και Ανάπτυξης της Έρευνας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Ο Καθ. Στεργίου είναι επίσης καθηγητής στο Κολλέγιο Δημόσιας Υγείας του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα. Είναι συγγραφέας πολλών συγγραμμάτων σχετικών με την ανθρώπινη κίνηση, κάτοχος πολλών βραβείων, ενώ τα ερευνητικά του προγράμματα έχουν κατ’ επανάληψη χρηματοδοτηθεί από δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο Αφιέρωμα του Τμ. Θεολογίας ΑΠΘ, για το τρέχον Ακαδημαϊκό Έτος «Εκκλησία και Σύγχρονος Κόσμος: Εκκλησία-Κοινωνία-Οικουμένη».

Share this post
          
 
  more 
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.