Ψηφιακές εκδόσεις πρακτικών συνεδρίων και ημερίδων του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ με ελεύθερη πρόσβαση

Το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ προχώρησε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρακτική απόλυτα προσαρμοσμένη στην τρέχουσα πραγματικότητα. Έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του σε ψηφιακή μορφή εκδόσεις Πρακτικών Συνεδρίων και Ημερίδων του Τμήματος. Μέχρι στιγμής έχουν δημοσιευθεί τα παρακάτω πρακτικά:

The Song of Songs in Jewish and Christian Literature (ISBN: 978-618-84068-1-0)

Συζητώντας με τον Απόστολο των Εθνών Παύλο και τον René Girard  (ISBN: 978-618-84068-2-7)

Ο Απόστολος Παύλος: 1950 χρόνια από το μαρτύριό του (ISBN: 978-960-86522-2-4)

Υπό έκδοση βρίσκονται επίσης και τα παρακάτω πρακτικά συνεδρίων:

Πρακτικά Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα: Διαχρονικές και Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις», το οποίο διοργανώθηκε 3 έως 5 Οκτωβρίου 2017 από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας στο πλαίσιο των εορτασμών των 180 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με τη EUNIC (τα Μορφωτικά Ινστιτούτα Ευρωπαϊκών Κρατών).

Πρακτικά Διεθνούς Συμποσίου για το Άσμα των Ασμάτων (The Song of Songs in the Jewish and Christian literature), το οποίο διοργανώθηκε 19 Οκτωβρίου 2016 στο Δουρούτειο Πνευματικό Κέντρο.

Πρακτικά Διεπιστημονικού Συνεδρίου «Θρησκευτικές κοινότητες: Νομοκανονικές προσεγγίσεις ιστορικών και επίκαιρων ζητημάτων», το οποίο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεολογία και Κοινωνία» 15 και 16 Φεβρουαρίου 2018 στην Αίθουσα του Λόγου στη Στοά του Βιβλίου.

Δείτε το σχετικό σύνδεσμο εδώ.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.