Τελετή εορτασμού των Τριών Ιεραρχών στο ΑΠΘ

b_2302_13098Η τελετή για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και η απονομή τιμής για τις σημαντικότερες διακρίσεις των μελών του ΑΠΘ του έτους 2018 θα γίνει φέτος την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου. Την Τετάρτη στις 8:30 π.μ., στον Ιερό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών (περιοχή Βούλγαρη), θα τελεστεί η καθιερωμένη αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Στις 10:30 π.μ. θα τελεστεί το μνημόσυνο υπέρ των αειμνήστων καθηγητών, ευεργετών, δωρητών, φοιτητών και διατελεσάντων υπαλλήλων του Πανεπιστημίου. Ακολουθεί το πρόγραμμα της απογευματινής εκδήλωσης.

Πρόγραμμα

Είσοδος των Πρυτανικών Αρχών και της Συγκλήτου

Α΄ ΜΕΡΟΣ

Ύμνοι προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών

  1. Τους τρείς μεγίστους φωστήρας Απολυτίκιο, ήχος α΄
  2. Τους μεγάλους φωστήρας Κάθισμα ήχος πλ.δ΄
  3. Εξεχύθη η χάρις εν χείλεσιν ημών (Ιδιόμελο ήχος πλ.β΄).

Τους ύμνους αποδίδει ο Χορός Ιεροψαλτών της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ “ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”. Χοράρχης: Κωνσταντίνος Σκύφτας μέλος ΕΤΕΠ του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας

Β΄ ΜΕΡΟΣ

Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Χαράλαμπο Ατματζίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ με θέμα: «Μετανεοτερικότητα, καινοδιαθηκική επιστήμη και η παρακαταθήκη των Τριών Ιεραρχών»

Γ΄ ΜΕΡΟΣ

Εισήγηση του Πρύτανη Καθηγητή κ. Περικλή Α. Μήτκα

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αριστεύει: Οι σημαντικότερες διακρίσεις των μελών του ΑΠΘ του έτους 2018

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.