Νέος κύκλος εξ αποστάσεως επιμορφωτικών προγραμμάτων για τη γλώσσα των λειτουργικών κειμένων

Afisa_2018

Κατά το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 επαναπροκηρύσσονται και θα υλοποιηθούν, μέσω του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Α.Π.Θ., δύο εξ αποστάσεως Επιμορφωτικά Προγράμματα για τη γλώσσα των κειμένων της λατρείας. Επιστημονικά υπεύθυνη των προγραμμάτων είναι η Άννα Κόλτσιου-Νικήτα, καθηγήτρια των Αρχαίων Ελληνικών, της Ιουδαϊκής και χριστιανικής Γραμματείας του Α.Π.Θ. και διδάσκουν καθηγητές των Τμημάτων Θεολογίας, Φιλολογίας και Μουσικών Σπουδών.

Το πρώτο πρόγραμμα, με τον τίτλο «Η γλώσσα των ελληνικών λειτουργικών κειμένων  της Ορθοδόξου Εκκλησίας»,  θα υλοποιηθεί για όγδοη φορά. Επίκεντρο είναι η γλωσσική ανάλυση και επεξεργασία λειτουργικών κειμένων και η παράλληλη μελέτη θεωρητικών μεταφραστικών, λειτουργικών και ποιμαντικών ζητημάτων.

Το δεύτερο πρόγραμμα έχει τον τίτλο «Υμνογραφικά κείμενα της Μ. Εβδομάδος: Γλωσσική προσέγγιση» και θα υλοποιηθεί  για έκτη φορά. Σκοπός του Προγράμματος είναι η ανάπτυξη ενός θεωρητικού και πρακτικού οδηγού, που θα λειτουργήσει ως μέσον για την προσέγγιση και κατανόηση γενικά των υμνογραφικών κειμένων. Ειδικότερα, στοχεύει να βοηθήσει στην κατανόηση της γλωσσικής ταυτότητας και δομής των υμνογραφικών κειμένων της Μ. Εβδομάδος και, με τη βοήθεια της διεπιστημονικής προσέγγισης, να αναδείξει τη θεολογία και το μέλος των κειμένων, τα πρόσωπα και τα γεγονότα της Μ. Εβδομάδος. Στο τέλος οι επιμορφούμενοι λαμβάνουν και το e book με ανάλυση της υμνολογίας της Μ. Εβδομάδος.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε πτυχιούχους, μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές, εκπαιδευτικούς, κληρικούς και ιεροψάλτες και όσους ενδιαφέρονται για τη μελέτη της ελληνικής γλώσσας και την ουσιαστική εννοιολογική κατανόηση των κειμένων της λατρείας.

Η προκήρυξη των Προγραμμάτων βρίσκεται στη σελίδα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ., όπου υπάρχουν και περισσότερες πληροφορίες. Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από 7/9/2018 μέχρι 7/10/2018 στη διεύθυνση
http://diaviou.auth.gr/koltsiou_gelk_e-learning_h για τη γλώσσα των λειτουργικών κειμένων και στη διεύθυνση http://diaviou.auth.gr/koltsiou_ykme_e-learning_f για τα υμνογραφικά κείμενα της Μ. Εβδομάδος. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα των επιμορφωτικών Προγραμμάτων hymnologica.com

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.