Ορκωμοσία 52 νέων θεολόγων και 9 μεταπτυχιακών του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ

D300_83

Σήμερα το πρωί 13 Ιουλίου 2018 στις 10.00 πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ. Οι 52 απόφοιτοι ορκίστηκαν μαζί με 9 μεταπτυχιακούς φοιτητές στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου παρουσία του Kοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, καθηγητή κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, του Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας, καθηγητή κ. Παναγιώτη Σκαλτσή, του Αναπληρωτή Προέδρου, αναπληρωτή καθηγητή κ. Χαράλαμπου Ατματζίδη, καθηγητών και καθηγητριών του Τμήματος Θεολογίας. Η αίθουσα τελετών του ΑΠΘ σε όλη τη διάρκεια της τελετής ήταν κατάμεστη από πλήθος συγγενών, φίλων και συμφοιτητών των ορκισθέντων θεολόγων. Τέλος, σε όλους τους απόφοιτους ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ δώρισε μία μετάφραση της Καινής Διαθήκης της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας.

D300_89

Όρκος

Του Πτυχίου του Τμήματος Θεολογίας αξιωθέντες, όρκον ομνύομεν προ του Κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής και του Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας και πίστιν καθομολογούμεν τήνδε:

Από του ιερού περιβόλου του σεπτού τούτου τεμένους των Μουσών εξερχόμενοι, κατ’ επιστήμην βιωσόμεθα, ασκούντες ταύτην δίκην θρησκείας εν πνεύματι και αληθεία.

D300_12

Ούτω, χρησίμους εαυτούς καταστήσομεν προς άπαντας τους δεομένους της ημετέρας αρωγής και, εν πάση ανθρώπων κοινωνία, αεί προς ειρήνην και χρηστότητα ηθών συντελέσομεν, βαίνοντες εν ευθεία του βίου οδώ προς την αλήθειαν και το δίκαιον αποβλέποντες και τον βίον ανυψούντες εις τύπον αρετής υπό την σκέπην της σοφίας.

Ταύτην την επαγγελίαν επιτελούντες, είη ημίν, συν τη ευλογία των Καθηγητών και πεφιλημένων διδασκάλων, ο Θεός εν τω βίω βοηθός.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.