Εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου από το ΑΠΘ

Εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 100ης Επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του ʽ40

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης φέτος 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, το ΑΠΘ γιορτάζει το τόσο σημαντικό αυτό ιστορικό γεγονός ακόμα πιο κοντά στην πόλη και τους κατοίκους της. Έτσι, για πρώτη φορά, ο εορτασμός θα γίνει εκτός του ΑΠΘ σε κεντρικό χώρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Η πραγματοποίηση της τελετής διαθέτει όμως τη φορά αυτή και μια επιπρόσθετη διάσταση. Στέλνει μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία πως το ΑΠΘ, παρά τα τεράστια οικονομικά -και όχι μόνο- προβλήματα που αντιμετωπίζει και τον αδυσώπητο πόλεμο, τον οποίο υφίσταται σε καθημερινή πλέον κλίμακα, εξακολουθεί να αγωνίζεται με σθένος και καταφέρνει να παραμένει όρθιο. Ότι ως φορέας παραγωγής και διάδοσης της γνώσης ξέρει να τιμά δεόντως την ιστορική κληρονομιά και να τη μετουσιώνει σε μήνυμα ελπίδας και προοπτικής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012, στις 18.30, στην Αίθουσα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στο κτίριο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.