Παρουσίαση των βιβλίων της σειράς «Θρησκείες, Κοινωνίες και Πολιτισμοί από την Αρχαία στη Σύγχρονη Εποχή» στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

27066Οι Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας παρουσιάζουν τα βιβλία της σειράς «Θρησκείες, Κοινωνίες και Πολιτισμοί από την Αρχαία στη Σύγχρονη Εποχή» στον χώρο του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στον 1o όροφο στην Αποθήκη Α’ του ΟΛΘ, την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου 2018, στις 7 το απόγευμα. Η παρουσίαση γίνεται με την ευκαιρία της προσθήκης των βιβλίων των συγγραφέων Γρηγόρη και Αγγελικής Ζιάκα στη βιβλιοθήκη και στο πωλητήριο του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, όπου λειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο η επιτυχημένη τριμερής έκθεση «Κοινοί Ιεροί Τόποι», ταυτόχρονα με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Γενί Τζαμί.

Τα τέσσερα βιβλία που θα παρουσιαστούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Διαθρησκειακός Διάλογος: Η συμβολή της Μελέτης των Θρησκειών στην κατανόηση της θρησκευτικής ετερότητας (Γρηγόριος Ζιάκας–Αγγελική Ζιάκα).
  2. Θρησκείες, Κοινωνίες και Πολιτισμοί της Ασίας: Ινδοϊσμός–Βουδισμός–Τζαϊνισμός, Κίνα, Θιβέτ και Ιαπωνία (Γρηγόριος Ζιάκας).
  3. Το Kalām και τα ισλαμικά ρεύματα σκέψης (Αγγελική Ζιάκα).
  4. Το Ισλάμ στη Βυζαντινή, Μεταβυζαντινή και Νεότερη Ελληνική Γραμματεία (Αγγελική Ζιάκα).

Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι:

  • Γρηγόριος Ζιάκας, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Αγγελική Ζιάκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Θρησκειολογίας στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. και Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου με ειδίκευση στο Ισλάμ.
  • Παναγιώτης Παχής, Καθηγητής Θρησκειολογίας στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ.
  • Ρεβέκκα Παιδή, Επίκουρη Καθηγήτρια Θεωρίας Διεθνών Σχέσεων, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
  • Μαρία Κοκορότσκου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Συντονισμός-σχολιασμός: Σοφία Παπαδοπούλου, Δημοσιογράφος, Επικεφαλής ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βόρεια Ελλάδα.

Share this post
          
 
  more 
Δημοσιεύθηκε στην ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.