Τελετή για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και απονομή τιμής για τις σημαντικότερες διακρίσεις των μελών του ΑΠΘ του έτους 2017

b_2302_13098Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018, στις 8:30 π.μ., στον Ιερό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών (περιοχή Βούλγαρη), θα τελεστεί η καθιερωμένη αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας π. Βασίλειος Καλλιακμάνης. Στις 10:30 π.μ. θα τελεστεί το μνημόσυνο υπέρ των αειμνήστων καθηγητών, ευεργετών, δωρητών, φοιτητών και διατελεσάντων υπαλλήλων του Πανεπιστημίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και η απονομή τιμής για τις σημαντικότερες διακρίσεις των μελών του ΑΠΘ του έτους 2017.

Πρόγραμμα

Είσοδος των Πρυτανικών Αρχών και της Συγκλήτου

Α΄ ΜΕΡΟΣ

Ύμνοι προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών

  1. Τους τρείς μεγίστους φωστήρας (Απολυτίκιο, ήχος α΄)
  2. Χαίροις Ιεραρχών η Τριάς (Προσόμοιον ήχος πλ. α΄)
  3. Τους μεγάλους φωστήρας (Κάθισμα ήχος πλ.δ΄)

Χορός Ψαλτών της Θεολογικής Σχολής «Οι Τρεις Ιεράρχες». Χοράρχης: Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Αντωνίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας.

Β΄ ΜΕΡΟΣ

Πανηγυρικός της ημέρας από τον Κωνσταντίνο Κωτσιόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με θέμα: «Τρεις Ιεράρχες και Ύστερη Νεωτερικότητα».

Γ΄ ΜΕΡΟΣ

Εισήγηση του Πρύτανη, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αριστεύει: Οι σημαντικότερες διακρίσεις των μελών του ΑΠΘ του έτους 2017.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.